Energinet har for 3. gang valgt Rambøll som samarbejdspartner på et projekt relateret til fremtidens energiøer. Rambøll forventer, at de avancerede løsninger som designes, kan blive fremtidens grønne eksportsucces for Danmark.

Energinet har valgt Rambøll til at udvikle et koncept for fremtidens energiø i Nordsøen. Denne gang skal Rambøll udvikle et koncept design for den elektriske infrastruktur, og arbejdet vil i første omgang tage cirka et halvt år.

Det er 3. opgave med energiøerne, som Rambøll vinder. Rambøll har også ansvaret for at kortlægge og anbefale mulige kabelruter for strøm fra energiøen ved Bornholm, ligesom virksomheden også er miljørådgiver på projektet.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 31. maj 2022.

- Vi er glade for den tillid, Energinet har vist os ved at tildele os opgaven, og vi ser frem til at fortsætte det meget gode samarbejde om at sætte fart på den bæredygtige omstilling i Danmark, siger landechef for energi i Rambøll Danmark, John Ammentorp.

Rambøll forventer, at de danske investeringer i energiøerne vil blive fremtidens grønne eksportsucces.

- En analyse foretaget for Dansk Energi af Rambøll, viser, at i det mest ambitiøse scenario vil Danmark kunne eksportere grønne brændstoffer til udlandet for cirka 22 til cirka 36 milliarder kr. i 2030. Så det er bare med at komme i gang, siger John Ammentorp.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder