Rambøll lancerer ny 4-årig koncernstrategi. Ambitionen er at blive verdens førende rådgivervirksomhed inden for den grønne energiomstilling.

Rambøll offentliggør i dag sin nye strategi The Partner for Sustainable Change. Med strategien sætter Rambøll som ambition at blive en globalt førende rådgiver inden for bæredygtighed ved at hjælpe kunder og samfund med at omstille sig til en bæredygtig fremtid.

- I løbet af den seneste strategiperiode er Rambøll vokset 35 procent, og vi har opbygget en meget stærk portefølje af rådgivningsydelser inden for bæredygtighed på tværs af alle markeder. Vi tager nu det næste skridt og går "all in" på bæredygtighed for at imødekomme den hastigt voksende efterspørgsel fra virksomheder og samfund på rådgivning inden for bæredygtig omstilling, siger koncernchef Jens-Peter Saul.

Træ til etagebyggeri og rækkehuse - nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

Rambøll vil fremover på alle projekter tilbyde kunderne alternative løsninger til, hvordan de kan forbedre bæredygtigheden på deres projekter, ligesom Rambøll vil hjælpe kunder med at udvikle strategier for bæredygtig omstilling.

Rambøll vil fokusere på 4 bæredygtighedstemaer: CO2-reduktion, udvikling af bæredygtige byer og samfund, der er gode at leve i, ressourcehåndtering og cirkulær økonomi samt biodiversitet.

- Vi vil fokusere hele vores portefølje mod disse store bæredygtighedstemaer i løbet af de kommende 4 år. Det betyder, at vi vil samarbejde med kunder, der deler vores ambition inden for bæredygtighed, også selvom nogle vil være i de tidlige stadier af deres omstilling. Vi er nødt til at arbejde meget tæt sammen med vores kunder og samarbejdspartnere for at de kan drage fordel af vores viden, innovationskraft og designekspertise på området, siger Jens-Peter Saul.

Rambøll vil udvikle ny ekspertise inden for bæredygtighed gennem målrettede investeringer, opkøb og tiltrækning af talenter samt strategisk udvikling af de nuværende medarbejderes kompetencer.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

- Vi forventer at investere op mod 2,5 milliarder kr. i opkøb og innovation, der kan styrke vores ekspertise yderligere. Derudover vil vi træne og opkvalificere vores 16.000 medarbejdere, så vi alle kan rådgive vores kunder om bæredygtighed. Et særligt fokus vil være at opbygge kompetencecentre med dyb specialistviden, som kan udvikle de thought leaders, der virkelig kan føre denne vigtige dagsorden fremad, siger Jens- Peter Saul.

Et afgørende mål i strategien er at blive global brancheleder inden for den grønne energiomstilling. I dag beskæftiger Rambølls forretningsenhed for energi 1.500 eksperter. Ambitionen er at have 2.500 eksperter inden udgangen af 2025, der arbejder på verdens største og mest ambitiøse projekter inden for grøn energi. Rambøll er allerede verdensledende inden for havvind og har en førende position inden for nye energiteknologier som Power-2-X, brint og CO2-fangst og -lagring.

Det betyder også, at Rambøll vil forlade rådgivning, der bidrager til udvinding af olie og gas inden udgangen af 2025. Planen er at anvende den dybe, tekniske ekspertise fra mange års arbejde med olie og gas i Nordsøen til nu at rådgive om vedvarende energi. Denne omstilling er allerede godt i gang.

Forurening i jord og miljøfarlige stoffer i bygninger. Kurset afholdes den 17. maj 2022.

- Vores olie- og gaseksperter er teknisk meget stærke og har stor indsigt i de maritime miljøer, hvor vi gerne vil ekspandere inden for havvind og Power-2-X og brint. Vi har allerede reduceret vores olie- og gasaktiviteter med 75 procent og accelererer nu overførslen af vores resterende olie- og gasekspertise til at arbejde med vedvarende energi og grøn omstilling, siger Jens-Peter Saul.

Rambølls koncernstrategi, The Partner for Sustainable Change, dækker perioden 2022-2025. Den præsenteres til alle 16.000 ansatte i Rambøll i dag.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS