Et projekt med 7 bygninger, der varierer i højden fra 3 til 17 etager, ved Dokk1 kan ikke realiseres. Projektet erskrevet ud af den højhuspolitik, teknisk rådmand Kristian Würtz mandag den 22. marts 2017 lagde frem for magistraten.

Ifølge Århus Stiftstidende må bygherre Finn Bach Petersen droppe det planlagte højhusprojekt ved Europaplads, det projektet er skrevet ud af den højhuspolitik, som teknisk rådmand Kristian Würtz mandag den 22. marts 217 lagde frem for magistraten. Området mellem Ridderstræde og Mindegade er ikke med som et sted, hvor højhusbyggeri over 6 etager ikke på forhånd kan udelukkes.

- Vi er blevet kørt rundt i manegen gennem 3 år, hvor vi har haft en tæt dialog med rådmanden, stadsarkitekten og teknisk direktør Erik Jespersen om projektet. Undervejs har vi nok sammen med arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen ændret projektet 50 gange for at imødekomme ønsker fra rådmanden og stadsarkitekten, siger Finn Bach Petersen til Århus Stiftstidende.

Kristian Würtz siger, at det er hensynet til kulturmiljøet omkring Mindegade og Fredens Torv, der er baggrunden for, at han vil udelukke høje huse mellem Ridderstræde og Mindegade. Samtidig understreger han, at i forhøringen har netop området, hvor Finn Bach Petersen gerne vil bygge, været sat til debat, fordi størstedelen af det ligger udenfor det område, hvor man også tidligere kunne få mulighed for at bygge højt.

- Så de har hele tiden løbet en risiko med deres projekt. Og jeg mener ikke, at de bare har kunnet forvente, at området nu ville blive omfattet af højhuspolitikken, siger Kristian Würtz til avisen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS