Tegnestuen Vandkunsten bliver tilbudt opgaven som hovedrådgiver, mens Sleth bliver tilbudt opgaven som underrådgivere på opgaven med at udvikle Amtssygehuset til en børnevenlig og mangfoldig bydel med plads til 2.500 indbyggere.

3 tværfaglige teams afleverede i begyndelsen af marts 2017 hver sit forslag til en udviklingsplan for Amtssygehuset i Tage-Hansens Gade. Efter 1,5 måneds evalueringsarbejde med bidrag fra både borgere og fagspecialister har Aarhus Kommune nu besluttet at tilbyde de 2 arkitektfirmaer roller som rådgivere i arbejdet med den endelige udviklingsplan.

Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz ser frem til det videre arbejde med planen.

- Vi er nu kommet et skridt nærmere en endelig plan for omdannelsen af Amtssygehuset, men vi er ikke i mål endnu. Jeg glæder mig derfor til den kommende proces, hvor vi sammen skal skabe det bedste grundlag for at udvikle en ny mangfoldig, bæredygtig og børnevenlig bydel, siger han.

Der er i forbindelse med evalueringerne lagt vægt på at få skabt en sammenhængende bydel på amtssygehusgrunden. Et af de bærende elementer bliver flere og bedre vej- og gangforbindelser, hvilket blandt andet skal sikres ved at skabe en åbning gennem den centralt beliggende sengebygning.

Der sker desuden en bearbejdning af den urbane park, foreslået af Vandkunsten, som trækkes gennem sengebygningen ind i den nordlige del af området og skaber et grønt knudepunkt, der er tilpasset områdets størrelse og karakter.

For at skabe den bedste bearbejdning af områdets udfordrende terrænforhold med store højdeforskelle skal områdets sydlige del bestå af en lavere bebyggelse, som sikrer udsigten fra de kommende boliger i sengebygningen, mens den nordlige del bliver præget af en mere klassisk karréstruktur.

Flere borgere udtrykte i evalueringen bekymring for højden af byggeriet langs Viborgvej, og det er derfor besluttet, at karréerne her bliver maksimalt 6 etager. De 2 delområders forskellige karakter skal sikre en mangfoldig sammensætning af boligtyper til de kommende 2.500 beboere. Der er lagt op til, at 20 procent af boligerne bliver almene boliger.

De 2 forslag fra Sleth og Vandkunsten bliver nu bearbejdet til en samlet udviklingsplan, og en række forhold skal belyses yderligere. Der vil blandt andet blive nedsat et borgerpanel af potentielle tilflyttere i form af eksempelvis børnefamilier, som skal være med til at diskutere udviklingsplanen. Første udkast til den endelige udviklingsplan forventes at ligge klar til efteråret, hvor aarhusianerne vil få mulighed for at kommentere planen, inden den bliver fremlagt til vedtagelse i byrådet.

Byens Ejendom afholder den 8. juni 2017 kurset Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter