Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen åbner nu op for 3. runde af ansøgninger til puljen for inklusionsboliger. Ansøgningsfristen for støtte til inklusionsboliger er den 18. oktober 2019.

I årene 2017-2019 er der afsat en årlig pulje på kr. 10 millioner, hvor boligorganisationer i forening med kommunen kan søge om støtte til etablering af inklusionsboliger i almene familieboliger for psykisk sårbare personer.

En inklusionsbolig er en bolig med tilknyttet socialpædagogisk bistand, hvis formål er at understøtte psykisk sårbare personer, så de i egen bolig kan opnå en selvstændig tilværelse. Den socialpædagogiske bistand ydes som udgangspunkt af en social vicevært, der bl.a. skal medvirke til etablering af netværk og til at beboeren opnår eller fastholder tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse. Frivillige organisationer kan også medvirke i arbejdet, og hvis det er hensigtsmæssigt, kan bistanden være fra private virksomheder.

Målgruppen for denne type bolig er personer som med bostøtte i en periode på højest to år kan opnå en selvstændig tilværelse. Boligerne udlejes dermed på tidsbegrænsede lejekontrakter.

Ansøgere kan søge om støtte til:


Det er boligorganisationen, der i fællesskab med kommunalbestyrelsen skal søge om støtte til inklusionsboliger. Støtten bliver givet efter ansøgning på grundlag af en konkret vurdering af alle modtagne ansøgninger. Ansøgere skal benytte et ansøgningsskema, der er udarbejdet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Ansøgningen skal sendes til bolig@tbst.dk

Ansøgningsfristen er den 18. oktober 2019.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter