Regeringen indgik torsdag den 17. november 2016 en bred politisk aftale om at afskaffe PSO-afgiften gradvist fra 2017-2022, så støtten til vedvarende energi fremover finansieres over finansloven. Med aftalen vil de danske husholdninger få lettet elregningen med 10 procent og erhvervslivet med 25 procent.

Regeringen har indgået en bred politisk aftale med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, der løser EU-Kommissionens kritik af PSO-systemet, der strider mod EU-retten og derfor – som aftalt med EU-Kommissionen - skal laves om inden udgangen af 2016.

NB! Helsingør investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 26. januar 2017.

- Jeg er utrolig glad for, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget har fået landet en aftale på den meget svære PSO-sag. Løsningen er et godt kompromis med bred politisk opbakning. Det forener partiernes ønsker om at fortsætte den grønne omstilling og afskaffer PSO-afgiften på en måde, der er til at betale for både husholdningerne og erhvervslivet. Og så styrker vi samtidig konkurrenceevnen og får vækst. Det er en god dag for dansk klima- og energipolitik, for ved at afskaffe PSO-afgiften tager vi det næste kloge træk i Danmarks grønne omstilling og vores mål om at blive uafhængige af fossile brændsler i 2050, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Med aftalen vil de danske husholdninger ifølge regeringen i gennemsnit få lettet elregningen med 10 procent. Erhvervslivets elregning lettes i gennemsnit med 25 procent, hvilket vil give dansk erhvervsliv de laveste elpriser i EU på niveau med vores nordiske naboer Sverige, Norge og Finland.

NB! Hillerød - byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 10. maj 2017.

Finansieringsmodellen for afskaffelsen af PSO-afgiften indeholder en række elementer. Hovedelementerne består af en gradvis reduktion af den grønne check frem mod 2025, der dog ikke rammer førtidspensionister og pensionister, en mindre gradvis forhøjelse af bundskatten med 0,05 procentpoint i 2018 stigende til 0,09 procentpoint fra 2022 og frem, en reform af danskuddannelse til voksne udlændinge, harmonisering af VE-støttesystemerne, samt disponering af ramme til lempelse for erhvervslivet på 200 millioner kr. om året fra 2017.

Alle husstande betaler i dag PSO-afgift over elregningen, og det slipper de for nu, og får dermed en billigere elregning. En typisk LO-familie med børn får en gevinst på 2.500 kr. af den samlede aftale i 2025.

NB! Lyngby investeringer i byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 8. juni 2017.

- Vi har forhandlet og indgået et godt kompromis, som alle partier i aftalen er tilfredse med, og det indeholder også et kompromis omkring finansieringen. Der har været partier, der ønskede en del af regningen betalt over bundskatten, mens andre partier ønskede at afskaffe den grønne check. Politik er det muliges kunst, og vi har skullet forene mange hensyn i denne aftale. Jeg glæder mig over, at vi får afskaffet PSO-afgiften på en måde, der langtidssikrer vores grønne omstilling, styrker erhvervslivets konkurrenceevne og som også er socialt balanceret, så de danske husholdninger samlet set får en økonomisk gevinst, siger Lars Chr. Lilleholt.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter