I første omgang var byggerier af private plejehjem glemt i den nye almen-boliglov, men nu kommer der et tillæg til loven, så projketudviklere sidestilles med offentlige bygherrer: Nu skal alle kun komme med 10 % af byggeprisen som indskud.

Det fremgår i lov om friplejeboliger, at byggeriet finansieres med et kapitalindskud ydet af friplejebolig-byggeren svarende til den kommunale grundkapital på 10 %, og 2 % beboerindskud.

Men i forslaget til den nye almen-bolig lov var finansieringsmodellen kun forlænget til 2026 for offentlige og almene aktører, mens private byggerier af plejehjem stod til udløb her i 2020.

Det foreslås nu, at  lov om friplejeboliger ændres, således at anskaffelsessummen for tilsagn til og med den 31. december 2026 finansieres med et kapitalindskud, der svarer til den kommunale og regionale grundkapital, der er nævnt i lov om almene boliger, nemlig 10 %. 

Den nye lov om almene boliger fremsættes i folketinget i oktober - inkluisv tillægget om at byggeriet af private plejeboliger ligestilles.

Folketinget vedtog i december 2012 at nedsætte grundkapitalen (Læs: det som kommunen/udvikleren selv skal skyde ind i byggeriet) fra 14 % til 10 %, for at gøre det mere attraktivt at bygge.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne