I boligprogram 2023-25 har ønsket været et fokus på byggeri af almene familieboliger i Aalborg By med vægt på rækkehuse og parcelhuse.

I forbindelse med boligprogram 2023-25 er boligselskaberne blevet opfordret til at komme med forslag til mulige placeringer i Kærby, Skalborg, Gug, Universitetsområdet og Vestbyen eller i kommunens kommende udviklingsområder.

Rammen har også tilsagt, at kvoten til opførelsen af de almene boliger ønskes opdelt, så hvert projekt indeholder minimum 20 boliger af hensyn til såvel anlægs- og driftsøkonomien.

Boligselskaberne blev inviteret til at indsende forslag hertil og Aalborg Kommunes afdeling for støttet byggeri modtog 28 forskellige forslag, fordelt på 11 boligselskaber.

De indkomne forslag er blevet vurderet, og her har geografien eller placeringen af dem spillet en stor rolle. Politikerne har peget på forslag i henholdsvis Vejgaard, ved Frederiks Bajers Vej, ved Gigantium og ved Mariendals Møllen.

Aalborg investerer i byudvikling. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

- De 4 områder er udvalgt med baggrund i en række fokuspunkter, men også fordi vi af vores analyser kan se, at netop disse områder kan bære nogle almene boliger. Vi har jo fokus på at understøtte diversitet i forhold til boligsammensætning i Aalborg By, og ved at supplere med nye almene boliger på de fire placeringer kan vi understøtte denne diversitet - både i udbuddet af boliger samt i områdernes beboersammensætning. Foran os ligger nu et arbejde med at tilpasse projekterne, og det kommer til at ske i en dialog med de almene boligforeninger, siger rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen (V).

Ved Nørre Tranders Vej i Vejgaard vil Vivabolig i tilknytning til boligselskabets eksisterende afdeling 9 opføre 9-18 familieboliger på hver især 50-100 kvmfor omkring 20 millioner kr.

Alabu Bolig vil bygge 24 familieboliger ved Mariendals Møllen ved krydset mellem Hobrovej og Skelagervejfor omkring 50 millioner kr.

På hjørnet af Fredrik Bajers Vej og Bertil Ohlins Vej ved den kommende Plus Bus linje vil Himmerland Boligforening bygge 40-50 familieboliger for omkring 85 millioner kr.

Himmerland Boligforening vil også bygge 40-50 familieboliger tæt på universitetsområdet mod Gigantium. Der er dog en dialog om at skære antallet af boliger ned til 25 boliger, så projektet vil koste 50 millioner kr.

Ud af de indsendte forslag, er der i første omgang udvalgt følgende 4 projekter, som der ønskes yderligere dialog om og videre bearbejdning af:


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032