Et stort flertal i byrådet i Aalborg har besluttet at sende et projekt med boliger midt i Aalborg i høring. Projektet omfatter byggeri i 7, 9 og 11 etager.

Lokalplanforslaget omfatter et 4.340 kvm stort areal på hjørnet af Dag Hammarskjølds Gade og Østre Alle. Her vil TN Udvikling opføre 102 lejligheder med 2 værelser og 52 lejligheder med 3 værelser i et 9.220 kvm byggeri fordelt på 7, 9 og 11 etager i projektet "Brohuset".

Da sagen var på dagsordenen i By- og Landskabsudvalget kunne Per Clausen (EL), Ole Risager (DF) og Vibeke Gamst (K) kan ikke anbefale indstillingen fra forvaltningen om at sende projektet i høring.

By- og Landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) begærede sagen indbragt for byrådet, som den 16. december 2019 skulle tage stilling til lokalplanforslaget. Her stemte et flertal på 23 mod 5 for at sende det i 4 ugers høring.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

- I den oprindelige lokalplan for Godsbanekvarteret, var området udlagt til en kontorejendom. Udvikler ser ikke et marked for kontorejendomme og har for lang tid siden henvendt sig til forvaltningen i forhold til at få lavet bestemmelserne om for bygningen, så det bliver blandede boliger og kontorlejemål, sagde Hans Henrik Henriksen, på byrådsmødet.

Bebyggelsen skal ifølge lokalplanforslaget opføres som randbebyggelse mod Dag Hammarskjølds Gade og Østre Alle. Bygningen bliver med 11 etager højest ved krydset mellem Dag Hammarskjølds Gade og Østre Alle Herfra trappes bebyggelsen ned mod nord og mod vest.

Et parkeringsdæk på bebyggelsens nordside må etableres som 1 etage, og der skal indrettes en tagterrasse på taget af parkeringsdækket til fælles udendørs opholdsareal. Udluftninger og huller i dækket til ventilation af parkeringsanlægget skal bearbejdes arkitektonisk, eksempelvis som møbler, og fremstå som integrerede elementer i forhold til tagterrassens opholdsfunktioner. Konstruktionen må gives en maksimal højde på 6 meter over terræn fra Godsbanearealet. Udluftninger kan dog være højere.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse