Frederikshavn Kommune har modtaget en henvendelse fra en privat investor, der vil bygge boliger på Værkergrunden midt i byen. Politikere vil tillade højt byggeri, og en enkelt fremhæver endda Turning Torso i Malmø som forbillede.

Ifølge Nordjyske har en privat investor meldt sig på banen med et boligprojekt på den 14.750 kvm stor Værkergrund midt i byen. Grunden omfatter også Ørnevejens Skole, som Frederikshavn Boligforening har købt med henblik på at omdanne den til 52 lejligheder. Nord for skolen vil boligforeningen opføre 2 boligtårne.

Tidligere har der været planer om et 25 meter højt byggeri på grunde, og Nordjyske har spurgt en række politikere om, hvor højt byggeri, der skal tillades. Generelt er der blandt politikerne tilslutning til højt byggeri i 8-10 etager på grunden, og en enkelt går skridtet videre.

NB! Jylland: Højhusbyggeri - krav og løsninger. Kurset afholdes d. 21. november 2018.

- Kunne vi få en ny Turning Torso som i Malmø eller noget andet spændende, er det fint for mig at det bliver et højt byggeri. Det må bare ikke blive en store firkantet kasse på en af byens bedste beliggenheder, siger byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Brian Kjær, til Nordjyske.

Værkergrunden var også til salg i 2008, men dengang blev ejendommen ikke solgt.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS