Projekt med 1.000 kvm fortætning samt 340 kvm tagboliger på Nørrebro bliver ikke godkendt. Grønt frirum skal bevares, lyder begrundelsen.

Teknik- og Miljøudvalget skulle den 16. september tage stilling til en startredegørelse (PDF) for et projekt med 1.000 kvm nybyggeri samt 340 kvm tagboliger på Uffesgade og Nørrebrogade 154-156.

Blackstone og 360 North Property Management har allieret sig med Årstiderne Arkitekter i forbindelse med projektet, der kræver en ny lokalplan.

 

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 26. november 2019.

Politikerne nedstemte indstillingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen om at udarbejde en ny lokalplan for projektet. Kun De Konservative og Liberal Alliance stemte for, mens Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre i en protokolbemærkning begrundende, hvorfor de ikke kan bakke op om projektet.

”Nørrebro er en af de tættest bebyggede bydele i København, og antallet af grønne kvadratmeter per borger hører dermed til de laveste blandt de københavnske bydele. Ved Uffesgade er der skabt et tiltrængt grønt frirum til områdets beboere i forbindelse med bysaneringen. Det ønsker lokaludvalget (Nørrebro Lokaludvalg, red.) at bevare frem for at bebygge”, lød det i bemærkningen fra de 3 partier.

Karréen mellem Jagtvej, Nørrebrogade og Thorsgade blev bysaneret i 1980’erne, hvor blandt andet bygningerne på Uffesgade 1-7 blev revet ned. 


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter