PLH Arkitekters konkurrencevindende design af The Hub, et innovativt e-handelscentrum i den litauiske storby Kaunas, bliver nu også udbredt til hovedstaden Vilnius.

I 2023 går arbejdet med at opføre en 22.000 kvm stor Urban Hub i gang ved den litauiske hovedstad Vilnius. Konceptet, der er udviklet af ejendomsudviklingsselskabet SBA Urban og tegnet af PLH Arkitekter.

I stedet for et område alene med traditionelle pakkeshops, lagerhaller og kontorer, bliver Urban Hub en shopping- og oplevelsesdestination, hvor arkitekturen bruges til at forene logistik, handel og bymiljø.

Byudvikling på havne - nye projekter og indfaldsvinkler. Konferencen afholdes den 24. maj 2023.

- SBA Urban har en innovativ og ambitiøs tilgang til den måde, vi kommer til at foretage indkøb i fremtiden. Vi er rigtig glade for, at vi med vores ekspertise endnu en gang er med til at bidrage til den vision. En af grundstenene i designet, som nu bliver udbredt, er at skabe et byrum ved at placere lagerhallerne bag de udadvendte funktioner som showrooms, butikker og spisesteder. Samtidig har vi arbejdet med variation i facaderne og skabt forskellige intime rum og pladser for at bidrage til et levende miljø, siger Steen Enrico Andersen, seniorpartner hos PLH Arkitekter.

Det nye prestigeprojekt ved Vilnius bliver SBA’s anden Urban Hub. Det første projekt er allerede ved at blive opført ved Litauens andenstørste by Kaunas. Her vandt PLH Arkitekter den internationale arkitektkonkurrence, og baseret på PLH Arkitekters design er det planen, at konceptet skal udbredes yderligere.

Det nye Urban Hub-projekt kommer til at ligge ved en af de mest centrale indfaldsveje til Vilnius og har et budget på 223 millioner kr.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder