NPVs projekt med 51.000 kvm boliger og 10.000 kvm butikker på Posthusgrunden i Vejle er atter vakt til live, idet Planklagenævnet har omstødt sin egen afgørelse. Byrådet har dog allerede sat gang i arbejdet med en ny lokalplan for grunden.

Ifølge Vafo.dk har Planklagenævnet omstødt sin egen afgørelse, så lokalplanen for NPV's store byggeprojekt på Posthusgrunden i Vejle, nu igen er gældende.

- Jeg har ikke behov for at stikke armene i vejret. Jeg er selvsagt glad for afgørelsen, for den betyder, at vi kan komme videre. Vi har nu en gældende lokalplan, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde, vi har med kommunen, siger Jens Schaumann, administrerende direktør i NPV, til Vafo.dk.

NB! Vejle: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

I juni 2019 satte byrådet i Vejle ellers gang i arbejdet med en ny lokalplan for grunden. Samtidig besluttede man dog at respektere Planklagenævnets afgørelse, så spørgsmålet er, hvor projektet nu står. 

Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) siger til Vafo.dk, at han ikke opgiver kampen for at ændre rammerne for et byggeri ved Gammelhavn. Borgmester Jens Ejner Christensen (V) stiller sig til gengæld afventende over for, hav der nu er flertal for i byrådet.

Da Planklagenævnet ophævede lokalplanen i maj 2019, kunne NPV oplyse, at projektet i øvrigt var i god gænge, samt at der er indgået en langsigtet lejekontrakt med Kvickly, som er den vigtigste ankerlejer i projektets butiksdel. NPV forhandlede på det tidspunkt med samarbejdspartnere både på entreprise- og investorsiden.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens