Byggeriet af 35 lejeboliger i projektet Egebæk Huse, som opføres af entreprenørfirmaet Einar Kornerup for Initus Ejendomme, er i strid med den gældende kommuneplan og derved ulovlig. Det har Planklagenævnet afgjort.

Planklagenævnet har ifølge SN.dk modtaget 2 klager over henholdsvis selve lokalplanen og over en dispensation givet af kommunen i forhold til bygningshøjden. Både lokalplan og dispensation er derfor nu ophævede og ugyldige, skriver avisen.

Nævnet har dog også ophævet et standsningsforbud for byggeriet, som blev givet i sidste måned. I stedet skal kommunen at sørge for, at byggeriet rettes ind efter kommuneplanen.

På det seneste byrådsmøde i Helsingør Kommune den 26. november 2018 vedtog et flertal at sende et kommuneplantillæg og en lokalplan i høring, som skal gøre det muligt at opføre det eksisterende projekt. Planerne forventes at blive vedtaget i begyndelsen af 2019.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 21. marts 2019.

Projektet opføres på Teknisk Forvaltnings gamle bygninger lå på Mørdrupvej i Espergærde. Ejendommen Mørdrupvej 15-19 blev solgt efter offentligt udbud til Initus Ejendomme, og den nuværende lokalplan blev vedtaget endeligt af byrådet den 28. august 2017. Lokalplanen skulle muliggøre opførelsen af det projekt, som Initus Ejendomme havde vundet udbuddet med.

Bebyggelsen skal opføres som punkthuse i 2 til 3 etager med maksimalt 32 boliger. I den eksisterende bygning kaldet ”Radisen” må der desuden højst etableres 3 boliger.

Ifølge Helsingør Kommunes forvaltning har bygherre i god tro "ansøgt og opnået en byggetilladelse og har efterfølgende i tillid hertil påbegyndt byggearbejderne. Bygherre har påbegyndt byggeriet i tillid til, at kommunen havde tilvejebragt et lovligt grundlag herfor".


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS