Ny plan skal bane vejen for 34 parcelhuse og 10-12 rækkehuse på et 60.000 kvm stort areal øst for Aalborg.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune har besluttet at sende et lokalplanforslag for et 60.000 kvm stort areal ud til Vandværksvej og Rødageren i den nordlige del af Storvorde i 4 ugers høring.

Lokalplanområdet er et rekreativt skrånende areal, hvor den østlige halvdel er forholdsvist fladt, hvorefter terrænet stiger 20 meter mod vest. Lokalplanen indeholder derfor forskellige bestemmelser om etageantal i enkelte delområder. I et delområde skal bebyggelse opføres i 2 etager, i et andet delområde skal bebyggelse opføres i 1-2 etager, og et andet delområde skal bebyggelse opføres i 1 etage.

I alt skal planen give mulighed for 34 parcelhuse og 10-12 rækkehuse, hvoraf de fleste får udsigt til Limfjorden.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

"Bebyggelsen skal opføres med facader i blank, pudset eller vandskuret teglstensmur, skifer eller træ. Tage skal udføres enten som asymmetrisk eller symmetrisk sadeltag med en hældning på 15-45 grader," lyder det i et notat fra kommunen.

Bebyggelsesprocenten er 30 for parcelhusene og 40 for rækkehusene. Parcelhusene skal udstykkes på grunde med et areal på mellem 700 og 1.400 kvm. Hvis rækkehusene udstykkes selvstændigt skal grundstørrelsen være på mellem 300 og 700 kvm, fremgår det af lokalplanforslaget.

Lokalplanen for området, der omfatter den privatejede landbrugsejendom Fælledhaven 4, ventes endeligt vedtaget i februar 2020.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter