Ingeniørværket har på vegne af FHInvest anmodet om at få ændret kommuneplanen og udarbejdet en lokalplan, der muliggør et 7-8 etagers byggeri på den nordlige del af grunden Exnersgade 27 i Esbjerg.

Ifølge JyskeVestkysten vil de 2 lokale ejendomsinvestorer Simon Hessellund, der medejer af Sædding Revision, og kompagnonen Thomas Fjord, gennem selskabet FH Investment opføre 28 lejligheder i et 7-8 etager højt byggeri på hjørnet af Exnersgade og Teglværksgade i Esbjerg.

Politikerne i Plan & Miljøudvalget er blevet præsenteret for projektet, der efter planen skal opføres på en 1.544 kvm store grund, der udstykkkes fra den nuværende på Exnersgade 27, der også rummer en bevaringsværdig villa kendt som ”smørgrosserer Meyers hus”.

Jylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes d. 20. oktober 2020.

- Vi har bedt forvaltningen tale arkitektur med bygherrerne. Der sker meget i Exnersgade, og et byggeri skal give værdi til gaden. Forvaltningen har nu fået i opdrag at finde ud af, hvordan byggeriet kan blive en mere integreret del af gaden og få et mere åbent og indbydende udtryk. Vi står med en udviklingsplan for Østerbyen, som byrådet informeres om lige om lidt på et temamøde, og et nybyggeri skal passe ind i den udvikling, siger formand for udvalget, Karen Sandrini, som ikke ønsker, at der bygges i mere end 5 etager på grunden.

Det skitserede projekt fra FH Investment omfatter 2.680 kvm med i alt 28 3-rums lejligheder på cirka 90 kvm. FH Investment købte i begyndelsen af 2019 grunden for 4,8 millioner kr.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS