Et 60.000 kvm stort landbrugsareal øst for Aalborg skal efter planen omdannes til boligområde med 34 parcelhuse og 10-12 rækkehuse.

En ny lokalplan for et 60.000 kvm stort areal på hjørnet af Rødageren og Vandværksvej i Storvorde øst for Aalborg er blevet sendt i høring. Selvom der er tale om en forholdsvis lille lokalplan, er der ifølge rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (S), blevet lagt en god portion arbejde i den i forvaltningen.

- Det har handlet meget om vejbetjeningen af denne lidt traditionelle parcelhusbebyggelse. Man er nået til enighed om at forlænge Rødhøjvej og få trafikbetjeningen ad den vej, sagde han på byrådsmødet den 25. november 2019, hvor politikerne besluttede at sende lokalplanen i 4 ugers høring.

Storvorde er udpeget som en af 11 oplandsbyer i Aalborg Kommune med særligt vækstpotentiale, og der er på den baggrund udarbejdet en byudviklingsplan for byen. Byen vurderes at have et særligt potentiale for vækst grundet store udviklingsprojekter i Aalborg Øst.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

Storvorde har 2.800 indbyggere, og der er ifølge Aalborg Kommune efterspørgsel på grunde til boliger i byen. Lokalplanen giver mulighed for, at der kan opføres 34 parcelhuse og 10-12 rækkehuse.

- Jeg er sikker på, at Storvorde ligger så bynært i forhold til Aalborg, at de nok skal blive populære, og de skal nok blive afsat, sagde Hans Henrik Henriksen om de kommende boliger i området.

Parcelhusgrunde skal udstykkes i størrelser på mellem 700 og 1.400 kvm. Hvis rækkehusene udstykkes selvstændigt skal grundstørrelsen være på mellem 300 og 700 kvm.

Lokalplanen for området, der omfatter den privatejede landbrugsejendom Fælledhaven 4, ventes endeligt vedtaget i februar 2020.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS