Selskab vil op 230 boliger 2, 3 og 4 etager på en tidligere fabriksgrund tæt på Gudenåen. Derfor sendes et lokalplanforslag nu i høring.

Randers Kommune sender nu et lokalplanforslag for et 25.000 kvm stort område for enden af Møllestensvej, Blegen og Hviidsvej på sydsiden af Gudenådalen i Vorup i høring. Den samlede byggemulighed er på 20.700 kvm svarende til en bebyggelsesprocent på 84 procent for området som helhed. Grunden ejes af selskabet Gudenåparken ved Karsten Kirkegaard.

"Forslaget til en ny lokalplan giver mulighed for at opføre knap 230 boliger i 2, 3 og 4 etager ved Møllestensgrunden i Vorup", lyder det på Randers Kommunes hjemmeside.

Karsten Kirkegaard har gennem flere år arbejdet med planlægning for området, der tidligere husede en møllestensfabrik. Planlægningen for området er blevet ændret i forhold til rammer i kommuneplan 2017.

Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

Projektforslaget er blevet tilpasset i forhold til kommuneplanens etagehøjder, så 4-7 etager er ændret til 2-4 etager. Projektet er desuden blevet reduceret i boligantal og samlet bebyggelsesprocent fra henholdsvis 125 procent og 80 procent til 95 procent for det enkelte delområde. De aktuelle planer omfatter dog fortsat etageboliger.

"Etageboligerne adskiller sig fra de omkringliggende parcelhuse men understreger samtidig, at der er tale om en placering meget tæt på Randers midtby og Byen til Vandet.

For at sikre udsigten fra bagvedliggende bebyggelse og sammenhæng til Gudenådalen fastlægger lokalplanen en zone gennem området til friholdelse af bebyggelse, altaner og træer, så den visuelle sammenhæng til Gudenådalen bevares. Bebyggelsen placeres med respekt for sigtelinjer gennem området, så områdets sigtelinjer fra Blegen, Hviidsvej og Møllestensvej bevares gennem området", skriver Randers Kommune.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens