Et nyt boligområde på et 66.000 kvm stort areal ved Halsskov Færgehavn kan være på vej. I første omgang arbejdes der med planer om nye boliger til seniorer.

Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget i Slagelse Kommune har givet grønt lys til en visionsplan for boligudvikling foran vandsportscenteret i Halsskov Færgehavn. Visionsplanen er udarbejdet af Arkitema i samarbejde med Slagelse Kommunes planafdeling.

Den lægger op til, at der udlægges et areal til 30-40 boliger med et samlet etageareal på 3.600 kvm i 1. etape på et grundareal med 4 grundstykker på samlet 14.000 kvm. Dernæst kan arealet udvides mod nord i en 2. etape med yderligere 100 boliger med et samlet etageareal på 9.000 kvm og til sidst en 3. etape længst mod nord, med plads til anslået 60 boliger med et samlet etageareal på 5.500 kvm. Arealer, der ikke er taget i brug, skal henligge som rekreativt areal, indtil de anvendes til boligudvikling. De vil indtil da kunne bruges som støttefunktioner for vandsportscentret.

NB! Køge: De store projekter 2019-2030. Konferencen afholdes d. 28. marts 2019.

Arealet søges solgt fra syd mod nord, så den nuværende lokalplan kan bruges som et hurtigt afsæt for salg af de 4 sydligste grundstykker. Det samlede behov for boliger kan dog ikke rummes inden for dette areal, så der skal efter planen udvides mod nord. I etape 1 vil boliger i første række mod henholdsvis Granskoven og Skovbrynet kunne opføres i 1,5 etage.

Visionsplanen peger samtidig på, at det mest attraktive grundstykke, der udgøres af etape 2, markedsføres og sælges tidligt i processen. Her har grundene en bedre beliggenhed og udsigt, og der kan sælges en større byggeret på én gang, hvilket må forventes at kunne give et større afkast ved grundsalg.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS