Kommunalbestyrelsen i Brøndby har nu vedtaget udviklingsplanen for Kirkebjerg, hvor der bliver plads til 2.000 nye boliger. Desuden er en lokalplan for 300 boliger i området vedtaget. Der meldes om stor interesse fra investorer.

Brøndby Kommune har i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten, Urban Creators og det tidligere Sadolin & Albæk fået lavet en udviklingsplan for Kirkebjerg. Planen rummer mulighed for byggeri af 2.000 boliger i 2-6 etager og enkelte steder i op til 7 etager.

Ifølge SN.dk er der stor interesse fra investorer for at bygge i Kirkebjerg, og snart går det første boligbyggeri i gang.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

- Vi har nu lagt nogle rigtig fine rammer for, hvordan fremtidens Kirkebjerg bliver en ny og spændende bydel med plads til det gode liv. Jeg er ikke i tvivl om, at vi er landet et godt sted med en gennemtænkt blanding af etagebyggeri, grønne arealer og gode parkeringsløsninger. Jeg er ikke mindst tilfreds med, at resultatet også bærer præg af, at vi har indarbejdet input fra borgerne og at vi har skelet til andre nybyggerier og plukket de elementer ud, der er vigtige for, at en ny bydel fungerer godt, siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune, ifølge SN.dk.

Den nye udviklingsplan erstatter en helhedsplan fra 2009, der  opererer med en høj andel af erhvervsbyggeri, hvilket der ikke er marked for. Istedet er der ønske om at bygge boliger, og kommunalbestyrelsen vedtog i oktober 2018 desuden en lokalplan, der baner vejen for 300 boliger fordelt på 4-7 etager på Kirkebjerg Søpark 5 og Kirkebjerg Parkvej 7.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030