I Klarup er en lokalplan for et 190.000 kvm stort areal, der hidtil været anvendt til landbrugsdrift, på vej. Lokalplanen skal gøre det muligt at opføre 139 parcelhuse.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg skal i dag, den 20. september 2017 tage stilling til, om et lokalplanforslag skal sendes i høring. Forslaget skal gøre det muligt at etablere et nyt parcelhuskvarter i sydlig forlængelse af Kærhavegårdvej i den vestlige del af Klarup. Området et privatejet ved interessentskabet Anders & Carl Voldbjerg.

Lokalplanen udgør den 6. - og sidste - etape af boligudbygningen i Klarups periferi mod vest. De første etaper ligger nord for lokalplanområdet og omfatter en blanding af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Ønsket er at skabe et boligområde, der nyfortolker det traditionelle parcelhuskvarter. Bebyggelsesprocenten er fastsat til 30, og bebyggelse må opføres med en højde på maksimalt 8,5 meter i op til 2 etager. Ambitionen om at skabe en ny type parcelhuskvarter med ekstra fokus på rum for fællesskab betyder, at mindst 10 procent af området skal udlægges til fælles grønne opholdsarealer.

Lokalplanområdet opdeles i delområderne A, B og C. I delområde A etableres det nye boligområde "Sønderhaven" på morænebakken, delområde B er forlængelsen af den eksisterende bebyggelse ved Kærhavegårdvej, og delområde C er naturområde og fælles grønt opholdsareal langs Klarup Banesti.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter