I alt skal der bygges 3.800 boliger i Silkeborgs nye bydel, og nu er en strukturplan for den 1. etape vedtaget.

På et byrådsmøde den 21. december 2020 vedtog politikerne i Silkeborg en strukturplan for 1. etape af den kommende bydel Eriksborg, hvor der i alt skal bygges 3.800 boliger til 7.000 indbyggere på et 5 millioner kvm stort areal.

Bydelens 1. etape omfatter 1.200 boliger og et erhvervsområde på et 1,6 millioner kvm stort areal øst for Nørreskov Bakke og øst for Gødvad. De første boliger forventes at blive bygget i 2022.

Strukturplanen er udarbejdet i samarbejde med Sleth Arkitekter og Boris Brorman Jensen, mens Cowi har udarbejdet en infrastrukturplan, og Niras har udarbejdet en vandhåndteringsplan.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2021.

På byrådsmødet fremviste formand for Plan- og Miljøudvalget, Hans Okholm (SF) et eksempel på, hvordan bebyggelsen i den kommende bydel kan komme til at se ud.

- Det er i hvert fald ikke parcelhuse, og det er ikke traditionelle stænger af lejligheder. Det er andre måder at lave bofællesskaber på, som kan være med til at fremme noget fællesskab og en helt anden form for boligbyggeri, sagde Hans Okholm.

Generelt for Eriksborg fastlægges en maksimal etagehøjde på 3 etager. Der er mulighed for at gå op til 4 etager med tagterrasse på udvalgte steder, hvis det gøres med arkitektonisk omtanke, øje for fællesskabet og uden at øge den samlede bebyggelsestæthed for de enkelte delområder. Byggeri skal trappe ned i højde mod Gudenådalen.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS