I samarbejde med projektudvikleren FB-Gruppen skyder PKA et milliardbeløb i det visionære boligkvarter Nærheden. Investeringen er et bidrag til en pulserende bydel med fokus på bæredygtighed, samvær og fællesskab

Der er tale om en voksende bydel i den sydlige del af Hedehusene, som Realdania By & Byg udvikler i partnerskab med Høje-Taastrup Kommune. Her er 1.000 beboere er allerede flyttet ind, og i efteråret 2021 åbner det første af 3 kvarterhuse, der er fælles for alle beboere i Nærheden. I løbet af 2021 åbner desuden en skole med integreret børneinstitution midt i den nye bydel.

- Vi er glade for at kunne udvide vores samarbejde med FB-Gruppen i et nyskabende projekt som Nærheden. Som navnet antyder, så investerer vi i en bæredygtig bydel, hvor det hele er inden for rækkevidde, både natur, indkøbsmuligheder, skole og pasning til de mindste. Og så er vi kun 20 minutter væk fra København med offentlig transport. Dermed bidrager vi til rammerne for en nytænkende og grøn bydel og sikrer samtidig et godt afkast til vores medlemmer, udtaler administrerende direktør i PKA, Jon Johnsen.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. august 2021.

Investeringen er gjort mulig gennem FB-Gruppen, som i partnerskab med PKA også står bag udviklingen af bydelen Grønttorvet i Valby. Og det er værdierne fællesskab, bæredygtighed og god sammenhængskraft, der går igen og danner en rød tråd i de fælles projekter.

- Vi ser meget frem til at skulle i gang med at opføre kvalitetsboliger til PKA med smukke og indbydende fællesarealer. I PKA's boliger i Nærheden flytter man ikke kun ind i en ny, moderne og bæredygtig bolig men til en bydel, hvor man kan blive en del af et større fællesskab. Her er plads til singler, seniorer og børnefamilier og alle dem midtimellem, fortæller administrerende direktør i FB Gruppen Hans-Bo Hyldig.

PKA's første byggeri vil blive påbegyndt til februar 2022 med færdiggørelse i maj 2023.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse