PFA har politianmeldt rådgiver og entreprenør for bestikkelse i forbindelse med et byggeprojekt til 2,6 milliarder i Nordhavn.

I forbindelse med PFA's 55.000 kvm store projekt på Redmolen i Nordhavn har pensionskassen politianmeldt V2C og WR Entreprise. Som rådgiver har V2C ifølge dr.dk forsøgt at få entreprenører på projektet til at bestikke sig ved at kræve såkaldt returkommission.

- PFA har været udsat for et forsøg på bedrageri. Det er et forsøg, hvor en rådgiver og en underentreprenør har indgået nogle ulovlige aftaler og har forsøgt at bedrage PFA, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn, til dr.dk.

PFA hyrede i 2019 V2C som rådgiver på projektet. Her fik V2C til opgave at finde de entreprenører, der skulle udføre selve byggeriet. Pihl & Søn var i spil til en af opgaverne til en værdi på mere end 700 millioner kr.

Udstykning af ejendom Kurset afholdes d. 23. april 2020.

I oktober 2019 blev bestyrelsesformanden i Pihl, Jesper Koefoed, kontaktet af V2C og afkrævet returkommission, som er en type bestikkelse, hvor en entreprenør betaler en rådgiver penge for at få tildelt en kontrakt.

Desuden er DR i besiddelse af en samarbejdsaftale mellem V2C og WR Entreprise, hvor det fremgår, at WR Entreprise skal betale 6 millioner kr. til V2C i et "projekttilvejebringelsesfee".

Stifter og direktør for WR Entreprise, Willy Rasmussen, fortæller til DR, at der er tale om et lån. Aftalen er ifølge dr.dk udformet af DLA Piper, og her oplyser managing partner, Martin Lavesen, at den pågældende advokat ikke længere er i virksomheden.

PFA oplyser, at man fik stoppet samarbejdet i opstarten af forløbet og har ikke lidt økonomiske tab. Byggeriet vil fortsætte som planlagt og er ikke blevet forsinket af denne sag.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked