Regeringens forslag om at droppe eller udskyde projekter til en samlet værdi på 21 milliarder kr. ud af Togfondens samlede budget på 28,5 milliader kr. kan koste entreprenører adskillige milliarder kr.

Hvis regeringen kommer igennem med sit forslag om at beskære flere af Togfondens projekter kan det koste en række entreprenører milliarder af kr. Blandt andet står konsortiet Aarsleff-Siemens til at miste en kontrakt til en værdi af 2,8 milliarder kr. Det skriver Finans.

- Hvis det viser sig, at man dropper stækningerne, som er med i kontrakten, så må vi selvfølgelig sætte os ned og forhandle om det. Det er klart, at det vil have konsekvenser, siger administrerende direktør i Aarsleff Rail, Thomas Mollerup, til avisen.

NB! Certificering - nye krav i Byggeloven - FÅ PLADSER TILBAGE. Seminaret afholdes d. 14. juni 2016.

Konsortiets står for at elektrificere 1.300 km jernbanenet. Det gælder blandt andet på strækningerne er Vejle-Struer og Aalborg-Frederikshavn, som begge er på listen over projekter, som regeringen vil udskyde eller droppe.

Ifølge Banedanmark kan man stadig trække sig ud af kontrakterne mod at betale kompensation til entreprenørerne, så længe byggeriet ikke er sat i gang.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter