Omfattende energirenoveringer har reduceret udledningen af CO2 i pensionsselskabs direkte ejede danske ejendomme med over 30 procent.

Som resultat af en række omfattende energirenoveringer har P+ siden 2019 reduceret udledningen af CO2 fra de direkte ejede danske ejendomme med over 30 procent. Ejendomsporteføljen består primært af ældre ejendomme og også set i det lys, er der tale om en markant reduktion.

- Vores direkte ejede danske ejendomme er forholdsvis ældre ejendomme i alderen 50 til 150 år, der som udgangspunkt har dårlige energimærker og dermed et højt CO2-tab. De seneste år har vi dog arbejdet målrettet med at forbedre den energimæssige standard på vores ejendomsportefølje, og det slår nu igennem i kraft af en markant reduceret CO2-udledning, siger chef for danske ejendomme i P+, Morten Østrup Møller.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

Analyser viser, at det ofte er mere fordelagtigt at renovere, end det er at rive ned og bygge nyt – både set i et miljømæssigt og i et totaløkonomisk perspektiv, og ifølge tal fra FN’s miljøprogram stammer knap 40 procent af den samlede globale klimabelastning fra bygninger og byggeri.

Derfor tænker P+ energioptimering ind allerede i planlægningen af vedligeholdelses- og renoveringsprojekter. Det gælder både selvstændige energirenoveringstiltag, som eksempelvis renovering af varmecentraler og varmedistributionsanlæg, og i forbindelse med moderniseringer og større generelle renoveringsarbejder som udskiftning af tag, energirigtige vinduer og isolering samt andre energieffektive tiltag.

Sådan udvikles fredede boliger og erhverv. Kurset afholdes den 29. september 2022.

- Energibesparelser indgår systematisk i vores renoveringer, fordi vi tror på, at klimabevidste tiltag er med til at fremtidssikre vores ejendommen. I første omgang i kraft af lavere CO2-aftryk, men også i investeringsøjemed, da vi forventer, at energirigtige boliger vil være attraktive på fremtidens boligmarked. Energirenovering og andre tiltag omkring klimatilpasning vil derfor fortsat have stor prioritet i fremtiden, siger Morten Østrup Møller.

Størstedelen af P+’s danske ejendomme i porteføljen var i 2014 energimærket D eller dårligere. I dag er næsten 90 procent energimærke A, B eller C. De resterende ejendomme er ofte fredede eller har bevaringsmæssige klausuler, der begrænser mulighederne for energirenovering.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder