Vestegnskommune og pensionskasse samarbejde om ny by- og erhvervsområde på 262.000 kvm.Det skal huse en blanding af nye life science- og tech-virksomheder.

Et banebrydende og bæredygtigt by- og erhvervsområde med op til 1.000 boliger og 10.000 nye arbejdspladser er på tegnebrættet i Kildedal-området i Ballerup Kommune. Ballerup Kommune og PensionDanmark har indgået et partnerskab med henblik på at udvikle bydelen inden for 8-10 år. Det oplyser PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Ballerup Kommune og PensionDanmark har underskrevet en hensigtserklæring om i fællesskab at udvikle den nye bydel.

- Vi ser store perspektiver i planerne om et samarbejde med Ballerup Kommune. Ambitionerne i projektet flugter godt med PensionDanmarks strategiske fokus på at investere i bæredygtigt og innovativt byggeri og udvikling af bydele. Kildedal kan forene socialt ansvar og målsætninger om at bidrage til innovation og vækst med behovet for at skabe gode afkast til vores medlemmer, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Det er intentionen, at Kildedal skal have særligt fokus på life science-virksomheder inden for blandt andet MedTech, HealthTech, BioTech, kunstig intelligens og lignende. Dertil kommer medicinal- og medico-industrien. Et område, hvor Ballerup Kommune allerede er spydspids.

- Ballerup har i mange år haft en stærk position inden for erhverv, hvor vi har arbejdet målrettet og langsigtet. I et stærkt samarbejde med PensionDanmark om udvikling af Kildedal vil vi kunne skabe et område, der vil kunne give yderligere vækst, udvikling og arbejdspladser til gavn for Ballerup Kommune og Hovedstaden – ja til gavn for hele Danmark, siger borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S).

Kildedal huser allerede i dag en række store internationale virksomheder inden for life science. Det er blandt andre Oticon, Cooper Surgical og Novo Nordisk. Med udviklingen af Kildedal er det samtidig hensigten at etablere et serviceerhverv i innovative rammer med det formål at binde området endnu bedre sammen.

Det er dog ikke kun på erhvervssiden, at Kildedal kommer til at skille sig ud. Boligerne bliver også unikke, da de vil blive bygget efter de allerhøjeste standarder inden for bæredygtighed. Byggeriet forventes at blive bæredygtighedscertificeret efter standarden DGNB-Guld.

Bygningerne vil blandt andet indrettes med ny teknologi med fokus på, at boligerne lever op til de højeste standarder for energieffektivitet samt sikrer et sundt indeklima for både kommende beboere og medarbejdere.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter