Pensionsselskab er bygherre på projekt med 213 private boliger. Desuden opføres 52 almene boliger som en del af projektet.

Den 22. september 2022 nedlægges grundstenen på boligbyggeriet Kanalgaarden, som de kommende år vil skyde op mellem Royal Arena, Ørestads Boulevard og Kanalpladsen i Ørestad og være indflytningsklar i 2025. Bag projektet står ATP Ejendomme og FSB.

- Med Kanalgaarden gentænker vi ideen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med FSB er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, fortæller Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme.

Kanalgaarden kommer til at rumme 5 almene familieboliger på hver på 47 kvm samt 47 almene ungdomsboliger fordelt på etagerne mellem de øvrige lejeboliger.

De private boliger kommer til samlet at tælle 213 boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, og som også kan fungere som boliger til enlige.

Sydhavn: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. marts 2023.

Yderligere 63 boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer. Kanalgaarden vil desuden rumme fællesfaciliteter.

Det er arkitekter fra Werk og C.F Møller, som har skabt rammerne for projektet med Moe som rådgivende ingeniører, V8 Construction som totalentreprenør og ATP Ejendomme som bygherre.

- Kanalgaarden udfordrer den måde, vi danskere normalt lever på, og byggeriet taler direkte ind i den globale og bæredygtige megatrend, der netop handler om at leve, bo og dele hverdagen sammen. Med Kanalgaarden viser vi vejen og lader arkitekturen være katalysator for en mere bæredygtig boligform, der styrker fællesskaberne i Ørestad, siger kreativ direktør, Thomas Kock fra Werk.

I stueetagen skal en café og en dagligvarebutik understøtte bylivet i området. Boligerne skal stå klar til indflytning i 2024.

 


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS