Byggeriet er netop afsluttet, og virksomheder som blandt andet Siemens og Gjensidige er allerede flyttet ind i ejendommen, som består af 3 sammenhængende kontortårne.

Industriens Pension har netop fået overdraget det nye erhvervsbyggeri Byporten Syd i det vestlige Aarhus. Ejendommen bæredygtighedscertificeres med DGNB Guld.

Pensionsselskabet indgik allerede i 2020 en forhåndsaftale om at købe det færdigudviklede kontorprojekt, og pensionsselskabet har nu - fra indgangen af december - overtaget ejendommene. Sælger af projektet er den aarhusianske bygherre Dansk Erhvervsprojekt.

- Vi er glade for at bidrage til en positiv udvikling af området med et flot projekt, der har en meget synlig beliggenhed på en af indfaldsvejene til Aarhus. Med Byporten Syd har vi fået et moderne og meget fleksibelt kontorhus, og vi forventer, at investeringen vil bidrage med et fornuftigt og stabilt afkast til medlemmerne, siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. januar 2023.

Kontortårnene er på i alt knap 15.000 kvm fordelt på 11 etager. Kontorhuset er opført til fleksibel anvendelse til såvel flerbrugerejendom som domicil med mulighed for lejemålsopdeling. Den kommer nu til at fungere efter et facility management-koncept med fælles kantine og mødefaciliteter.

- Vi er stolte af byggeriet, som vi opfatter som et væsentligt aktiv for hele området. Derfor er vi også glade for at kunne overlevere et godt projekt til Industriens Pension, som vi har et rigtig godt samarbejde med, siger direktør i Dansk Erhvervsprojekt, Poul Erik Rind.

Ejendommen bliver bæredygtighedscertificeret i guldkategorien efter DGNB-standarden. Det betyder, at byggeriet skal leve op til høje krav for bl.a. miljømæssig bæredygtighed.

De 2 største lejere er Siemens og Gjensidige, og derudover har en række andre virksomheder også lejet sig ind i kontortårnene.

Industriens Pension har investeret et betydeligt 3-cifret millionbeløb i Byporten, men købesummen er ikke offentliggjort.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter