AP Pension vil opføre 19.000 kvm boliger og en 2.000 kvm kommunal daginstitution på Eksercerpladsen i Ørestad. Pensionskassen har fårt COBE til at udarbejde et forslag til byggeriet.

AP Pension står som grundejer bag planen om et boligbyggeri med varierende boligstørrelser på Eksercerpladsen i Ørestad. Projektet omfatter et boligbyggeri, der nedskalerer bebyggelsen.

Lokalplanen for området stiller krav om, at der skal etableres 25 procent almene boliger ud af det samlede boligetagearel. De almene boliger består af varierende boligtyper og størrelser og tænkes placeret på 1.–6. sal i de nordvestlige grunde. Boligerne bindes sammen af sociale fællesrum og har adgang til fælles taghaver. De øvrige boliger består primært af små 2-3 værelses lejligheder i højere bygninger og af større duplex-lejligheder i lavere volumener.

AP Pension ønsker ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen at skabe et grønt boligbyggeri, som trækker de grønne kvaliteter fra omgivelserne ind i bebyggelsen, i gårdrummet, på taghaverne og i de sociale fællesrum. Det er hensigten, at der skal være et grønt kig fra alle lejligheder, og ønsket er at skabe en slags landsby i byen, hvor nabofællesskab vægtes højt.

Teknik- og Miljøudvalget skal den 23. oktober 2017 tage stilling til, om et lokalplantillæg skal sendes i høring med henblik på realisering af projektet.

Lokalplantillægget udarbejdes, idet projektet afhænger af en anvendelsesændring fra en boligandel på 10 procent til op til 40 procent for området, der er udlagt til serviceerhverv. Anvendelsesændringen forudsætter desuden en ændring af Kommuneplan 2015, idet den nuværende kommuneplanramme kun muliggør en boligandel på op til 25 procent for områder udlagt til serviceerhverv.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS