I løbet af efteråret kan AP Pensions datterselskab AP Ejendomme sætte gang i opførelsen af 142 svanemærkede og bæredygtige boliger i Viborgs nye bydel, Banebyen. Det bliver totalentreprenøren Byggefirmaet Knudsgaard, der kommer til at stå for opførelsen af de mange boliger.

Når AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, i løbet af efteråret sætter gang i opførelsen af 142 svanemærkede boliger i Brofæstet, som er en del af Viborgs nye bydel, Banebyen, bliver det totalentreprenøren Byggefirmaet Knudsgaard, der kommer til at stå for at realisere projektet. Det står klart efter, at AP Ejendomme netop har indgået en totalentrepriseaftale med Byggefirmaet Knudsgaard for opførelsen af Viborg-boligerne.

Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er godt tilfreds med, at aftalen med Byggefirmaet Knudsgaard, der har sit hovedsæde i Højslev ikke langt fra Viborg, er kommet på plads.

- Vi ser frem til samarbejdet med Byggefirmaet Knudsgaard, som, vi er sikre på, kan realisere de mange tanker, vi har gjort os for vores boliger i Banebyen. Med totalentrepriseaftalen på plads forventer vi at tage første spadestik til boligerne i løbet af efteråret 2020, fortæller Peter Olsson.

AP Pensions 142 svanemærkede og bæredygtige boliger i Banebyen vil blive opført som både byhuse og lejligheder fordelt på bygninger på op til 7 etager. Den urbane bebyggelse samles omkring en hævet fælles altan og et haveanlæg, der indbyder til fællesskab for de kommende beboere. Herudover opfører AP Pension også to erhvervslejemål.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2021.

Peter Olsson ser frem til at kunne sætte gang i byggeriet i Viborg.

- Viborg Kommune har gjort sig nogle visionære tanker for Banebyen, og vi er glade for, at vi kan være med til at understøtte en del af de visioner, som kommunen har for området. Banebyen har en helt central placering i byen, og vi glæder os til, at vi for alvor kan komme i gang med vores bæredygtige boliger i Viborg, som alle bliver svanemærkede, lyder det fra Peter Olsson.

Direktør i Byggefirmaet Knudsgaard, Lars Knudsgaard, er glad for totalentrepriseaftalen med AP Pension.

- Det er nogle spændende planer, AP Pension har for sit projekt i Banebyen, og vi er stolte over, at vi skal være med til at udføre de mange tanker og ideer, som AP Pension har for området. Vi glæder os til, at vi i løbet af efteråret kan være med til at tage første spadestik til de mange bæredygtige og svanemærkede boliger, siger Lars Knudsgaard, der i forvejen arbejder sammen med AP Pension, og han ser derfor frem til at fortsætte det gode samarbejde.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder