PensionDanmark er ved konferencen Building Awards 2018 blevet tildelt Byudviklingsprisen for byggeriet ”Skibet” i Køge kyst ud til Søndre Badestrand i Køge by. Projektet er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten.

Det prisbelønnede byggeri omfatter 80 bæredygtige boliger, herunder 28 Livsstilsboliger 50+, der indgår i tæt samspil med strand, vand og naturområde. Boligerne opføres efter nyeste principper for bæredygtighed og certificeres til DGNB Guld.

De nye byboliger bidrager til at gøre Søndre Badestrand-kvarteret til en mangfoldig bydel ved både at indeholde forskellige typer familieboliger og et boligfællesskab for 50+ segmentet – "Livsstilsboliger 50+", der er udviklet i samarbejde med Realdania.

Boligfællesskabet er et tilvalgt hverdagsfællesskab, som giver muligheder for ad hoc samvær, fordi man ofte passerer gennem fællesarealerne. En del af arealet i livsstilsboligerne benyttes til delte faciliteter, så der spares ressourcer via eksempelvis fælles vaskeri, fælles tagterrasse til tørring samt fælles gæsteværelser, så der ikke er behov for ”tomme kvm” i de enkelte lejligheder eller hotel til familien, når den er på besøg. En lille del af 50+ livsstilsboligerne vil have en særlig tilegnet månedsleje, som er betalelig for henholdvis en enlig pensionist og et pensionist-par.

NB! Køge: De store projekter 2019-2030. Konferencen afholdes d. 28. marts 2019.

- Vi er meget stolte over at modtage denne anerkendelse. Vi har udviklet en mangfoldig boligkarré med et mix af familieboliger og et boligfællesskab for 50+ segmentet med udgangspunkt i de muligheder, den unikke havnære placering giver de kommende beboere, nemlig friluftsliv og havaktiviteter. Det primære fokus for byggeriet er kvalitet, arkitektur, bæredygtighed og fællesskab, siger Torben Møger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark

- Samtidig er DGNB-certificering ensbetydende med boliger med sundt indeklima, bæredygtige materialer, lave vedligeholdelsesomkostninger, lavt energiforbrug og gode udearealer. Det giver gode forhold til gavn for beboerne samtidig med, at ejendommens meget lave klimaaftryk bidrager til realiseringen af FN’s Verdensmål, uddyber han.

Byggeriet på Søndre Havn i udviklingsområdet Køge Kyst omfatter 7.169 kvm samt 2.400 kvm kælder. De 80 lejligheder, hvoraf 28 er såkaldte "Livsstilsboliger 50+" forventes klar til indflytning i begyndelsen af 2020. Vandkunsten har tegnet projektet, der bæredygtighedscertificeres med DGNB i kategorien Guld.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked