Undersøgelser fra SFI viser, at flere end 80.000 seniorer gerne vil flytte i seniorbofællesskab, men at der er mangel på denne type bolig. Realdania vil kickstarte markedet for bofællesskaber for seniorer med et 6.750 kvm projekt i Køge.

PensionDanmark skal for første gang bygge i Køge Kyst. Pensionskassen samarbejder med Realdania om et projekt med 90 ny seniorboliger i et bæredygtigt byggeri. PensionDanmark har valgt Enemærke & Petersen som entreprenør, Orbicon som rådgivende ingeniør, Jord•Miljø til jord- og forureningsundersøgelser samt Vandkunsten som arkitekt.

NB! Byggeri af boliger til dem over 60 år - 2017-2027. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2017.

- Indbyggertallet i Køge er vokset eksplosivt i de seneste 90 år og er nu næsten 6 gange større end i 1926. Til sammenligning er indbyggertallet i hovedstadsområdet kun knap fordoblet. Frem mod 2045 ventes yderligere vækst i Køge på over 15 procent. Derfor venter vi stor interesse for de bæredygtighedscertificerede boliger i en bebyggelse med høj kvalitet. Det bidrager til et godt afkast af investeringen til gavn for vores medlemmer. Som en sidegevinst giver byggeriet job til mange bygningsarbejdere, mens det står på, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

De kommende byboliger i Køge Kyst indeholder både almindelige boliger og et bofællesskab for 50+ segmentet for at skabe en mangfoldig bydel. Bofællesskabet udvikles i samarbejde med Realdania som led i foreningens indsats "Rum og fællesskaber for ældre’" der har som mål at skabe aktiviteter, der også kan forebygge ensomhed.

NB! Bæredygtig certificering af byggeri og ejendom - DGNB. KURSUS. Kurset afholdes d. 14. november 2017.

Bofællesskabet udgør en tredjedel af bebyggelsen og vil komme til at rumme en række faciliteter, der skal danne rammen om fælles aktiviteter for beboerne. Det er eksempelvis fælles køkken, værksted og uderum.  

- Det nye bofællesskab for seniorer er et virkelig godt bidrag til den mangfoldighed, som kommer til at præge det nye boligområde på Køges Søndre Havn. Nu kommer der både ejer- og lejeboliger, almene boliger, byggefællesskab og bofællesskab. Samtidig er der lagt op til endnu et byggeri med arkitektonisk kvalitet og bæredygtighed i højsædet, siger Køge Kysts projektdirektør, Tove Skrumsager Frederiksen.

NB! Køge investerer 23 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 16. november 2017.

Undersøgelser fra SFI viser, at flere end 80.000 seniorer gerne vil flytte i seniorbofællesskab, men at der er mangel på denne type bolig. I dag er der 7.000 boliger i 250-300 seniorbofællesskaber, og der står 8.400 på venteliste. Realdania har som mål at være med til at kickstarte markedet for bofællesskaber for seniorer.

- Vores undersøgelser viser, at seniorer, der bor sammen, oplever højere livskvalitet. Derfor ønsker vi sammen med både private og almene parter på boligmarkedet at være med til at udvikle nye gode bofællesskaber med plads til mangfoldighed. Vi er glade for, at PensionDanmark med en del af byggeriet i Køge har valgt at bidrage til dette, siger filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro.

NB! Køge: De store projekter. Konferencen afholdes d. 12. april 2018.

Den nye bebyggelse omfatter 6.750 kvm plus 2.400 kvm kælder og ventes indflytningsklar i efteråret 2019.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.