Peder Fynholm fra Teknologisk Institut taler om højhuse i træ som ny trend på konferencen: Højhusbyggeri, som afholdes i Sydhavnen den 23. februar 2017.

Højhuse af træ eller kombinationsløsninger, hvor træ indgår som et væsentligt konstruktionselement, er ikke helt ualmindeligt i blandt andet Norge og Sverige.

Konceptet er endnu ikke kommet til Danmark, men et projekt ledet af Teknologisk Institut skal ændre på det. Erfaringer fra udlandet kan sagtens overføres til Danmark, og det er måske blot et spørgsmål om tid, før Danmark får sit første højhus af træ. Hvad er fordelene og mulighederne ved at bygge højhuse i træ, og hvad er de tekniske udfordringer og krav? Hvor stor er interessen for at bygge højhuse i træ?

NB! Højhusbyggeri. Konferencen afholdes d. 23. februar 2017.

Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum.

Højhuse er typisk også mere bæredygtige, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer, beregningsmodeller og stabilitetsteknikker gøre det muligt at bygge stadigt højere i fremtiden.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS