Patrizia, Link Arkitektur, Raundahl & Moesby og Ingeniør’ne står bag det første boligprojekt på det gamle amtssygehus i Aarhus

Aarhus Kommune købte i 2014 Amtssygehuset af Region Midtjylland og har siden fået udarbejdet en udviklingsplan med 900 private og almene boliger, handicapboliger og ungeboliger i de røde bygninger mellem Viborgvej og Silkeborgvej på Vesterbro i Aarhus Midtby. Planen rummer mulighed for at realisere op til 101.500 kvm, hvoraf 17.500 kvm vil være i de eksisterende bygninger.

Patrizia står bag det første byggeprojekt på Amtssygehuset med 2 lokale virksomheder, Raundahl & Moesby og Ingeniør’ne, som henholdsvis udvikler/entreprenør og ingeniører. Det 14.000 kvm store projekt vil rumme 200 boliger og er tegnet af Link Arkitektur.

Den bygningsmæssige ambition for projektet har været at skabe et tidløst karréprojekt med referencer til Høgh-Hansens arkitektur på Amtssygehuset.

- Vi vil tilbyde en boligkarré, der fortolker klassisk urban, dansk bygningstradition i en moderne boligbebyggelse. Byggeriet indskriver sig respektfuldt og naturligt i områdets bestående karréer – og dermed opstår en indbydende bebyggelse, der får sit eget arkitektoniske særkende, men samtidig indgår naturligt i familien af byggerier på Amtssygehuset, siger arkitekt Rasmus Kierkegaard fra Link Arkitektur.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. januar 2023.

Amtssygehusets karakteristiske arkitektur med det høje detaljeringsniveau, de lyse horisontale linjer og de markerede port- og opgangsmotiver har været en vigtig inspirationskilde i arkitekternes stedsspecifikke videreførelse af Amtssygehusets særlige karakter i det nye bykvarter.

Den nye karré, som bliver det første byggeprojekt på Amtssygehuset, skal markere ankomsten til den nye bydel og lægge et højt kvalitetsniveau for hele området.

Der arbejdes i projektet med en mangfoldighed af boligtyper og -størrelser, som vil give et varieret og bæredygtigt boligudbud med plads til både bysingler, seniorer og børne­familer.

Byggeriets samlede disponering af boliger, udeområder, caféer og butikker skal stimulere uformelle møder og bidrage til tryghed og godt naboskab. Den gamle kiosk på området restaureres nænsomt og får en ny markant funktion som café, fælleshus eller lignende. Derudover vil det nye byggeri indeholde en dagligvarebutik samt lokaler til mindre forretninger.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning