Et parkeringshus med plads til 1.000 biler fordelt på 5 etager i Vejle er tæt på godkendelse. Som en del af projektet skal der desuden etableres en stiforbindelse til 50-60 millioner kr.

Ifølge VAFO.dk har både Teknisk Udvalg og Økonomiudvalget godkendt lokalplanen for et nyt parkeringshus og en ny stiforbindelse i Vejle. Dermed mangler blot byrådets velsignelse.

I efteråret 2020 bevilgede byrådspolitikerne 30 millioner kr. oven i de 32 millioner kr., der er bevilget tidligere til det nye parkeringshus ved Gammelhavn og Sjællandsgade.

- Det betyder, at vi kan bygge alle etager i parkeringshuset med det samme. Senere kan der så komme en etape 3 med de sidste pladser, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V) til VAFO.dk.

Jylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 18. maj 2021.

Projektet løber samlet op i 107 millioner kr., og det skal bygges i samarbejde med DSB, som stiller krav om, at der skal være gratis parkeringspladser uden tidsbegræsning til rådighed for pendlere.

Lokalplanen giver også mulighed for ny bro over Vejle Å fra Sjællandsgade og en ny stibro fra togperronerne til parkeringshuset og videre til Dæmningen. Det vil koste 50-60 millioner kr., men finansieringen er ikke på plads. Projektet kan desuden blive besværliggjort af den kommende elektrificering af jernbanenettet, skriver VAFO.dk.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter