Vinderen af et nyt parkeringshus til 612 biler ved Bispebjerg hospital er fundet. Byggeriet af parkeringshuset sættes i gang i slutningen af 2014.

Blandt 5 forslag er et projekt udarbejdet af 5E Byg, Årstiderne Arkitekter og Cowi valgt som det parkeringshus, der skal realiseres ved Bispebjerg Hospital. Region Hovedstaden beskriver det som et parkeringshus, der "tager hensyn til sin kontekst, danner ramme om særlige kig og nye oplevelser og integreres i de grønne omgivelser."

- Vi er godt klar over, at parkeringshuset bliver stort, men vi er gået efter, at det også skal være en flot bygning, der spiller sammen med de fredede bygninger og med de nærliggende boliger. Bygningen har et skulpturelt udtryk, og får en rødbrun farve, der passer godt til områdets røde tegl, fortæller seniorprojektleder Ronan O’ Reilly fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Byggeriet af det 8 etager og 24 meter høje parkeringshus med 612 parkeringspladser starter i slutningen af 2014 og ventes afsluttet i slutningen af 2015. Rampen, som bilerne kører op og ned ad, er vendt ud mod Tuborgvej for at skåne naboerne for støj fra accelererende biler. Samtidig bruges rampens buede form som et iøjnefaldende, arkitektonisk element. Som et andet hensyn til naboerne, der får en meget stor bygning tæt på, er de øverste etager trukket væk fra Charlotte Muncks Vej.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Hospitalsudvikling i København for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 11. september 2014.

- Med henblik på at sikre en sympatisk integration i området trækkes bygningens øverste 3 etager mod boligerne på Charlotte Muncks Vej tilbage. På den måde opstår en skalamæssig ligeværdighed, og vi sikrer fortsat dagslys til de grønne arealer foran boligerne, forklarer projektleder Claus Bo Jørgensen fra 5E Byg A/S.

Tilbagetrækningen af de øverste etager skaber en byhave på parkeringshusets 4. etage med udsigt over Grundtvigskirken og over Københavns tage. Parkeringshuset bliver beklædt med lameller i strækmetal i materialet corten, der skal skabe en harmonisk dialog med de omkringliggende røde og gule teglstensbygninger. Samtidig har det en vævet struktur, der er optimal til klatreplanter.

Huset får et solcelleanlæg, der vil kunne dække cirka 20 procent af parkeringshusets årlige el-forbrug, og der er også tænkt håndtering af regnvand og minimering af miljøbelastning ind i huset.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter