Nyt panel skal komme med anbefalinger, der kan understøtte politiske målsætninger om København som en bæredygtig boligby.

Indbyggertallet i Københavns Kommune stiger årligt 10.000 nye københavnere, og Teknik- og Miljøforvaltningen har nedsat et rådgivende panel, som skal komme med anbefalinger til, hvordan København får flere billige boliger. Og behovet er stort, mener teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (E), der er formand for panelet.

- Vi ser en trist tendens til, at de billige lejligheder i København forsvinder. Samtidig er regeringen klar til at rive gode, billige almene boliger ned i vores udsatte byområder og erstatte dem med dyre ejerboliger. Når de billige boliger forsvinder, betyder det, at en stor del af befolkningen ekskluderes fra det københavnske boligmarked, og det er afgørende nødvendigt få lavet om på den udvikling. Københavns skal være en hovedstad for alle, udtaler Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 30. september 2020.

Panelet kommer til at dække både den almene sektor, forskningsmiljøet, rådgivere, bygherrer og ejendomsudviklere. For direktør for FB Gruppen, Hans Bo Hyldig, som blandt andet står bag det nye byggeri på Grønttorvet, giver det god mening at tage del i arbejdet med at udvikle København i den rigtige retning.

- Vores erfaringer viser, at den bedste by er en blandet by. Vi har som mennesker godt af at møde mennesker i vores hverdag, der ikke altid ligner os selv. Samtidig er det vigtigt, at alle boliger bygges ud fra et langsigtet perspektiv i høj kvalitet uanset ejerform. Det har været vores vision på Grønttorvet i Valby, hvor bæredygtighed og fællesskaber går hånd i hånd på tværs af boligtyper, så bydelen bliver en bydel for alle uanset baggrund. Vi bakker op om flere almene boliger, men vi vil også søge at afdække, om der er andre veje til boliger, der er til at betale. I vores optik er andelsboligen en oplagt mulighed, udtaler Hans Bo Hyldig i pressemeddelelsen.

I begyndelsen af 2019 varslede overborgmester Frank Jensen (S) et opgør med den såkaldte 95 kvm-regel med henblik på at sikre flere billige boliger i København.

Panelet består af:


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder