Topchef i Pandora, forhenværende projektdirektør og vicedirektør for Bispebjerg Hospital samt tidligere direktør i Basisbank står bag selskab, der vil opføre og drive bydel med 1.350 boliger ved Frederikssund.

Ifølge SN.dk har Byudviklingsselskabet Vinge Nord fremlagt en plan for udvikling af Vinge Nord ved Frederikssund. Selskabet vil både opføre op mod 1.350 boliger samt et lokalt, privat forsyningsselskab, der skal levere grøn og billige varme og energi ved hjælp af solceller, solpaneler, vindkraft og urbant produceret biogas, der sammen skal sikre CO2-fri drift hele året.

Byudviklingsselskabet Vinge Nord er datterselskab til Green Island, der har Pandora-topchef Thomas Nyborg som ejer og bestyrelsesformand, mens den tidligere Basisbank-direktør Jens Hoeck er direktør. Også forhenværende projektdirektør og vicedirektør for Bispebjerg Hospital, Claes Brylle Hallqvist, indgår i holdet omkring udviklingen af den nye bydel.

Tanken er, at Vinge skal være "flagskibet", som Green Island kan bruge som reference til lignende projekter i resten af verden.

Finansiering af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 19. maj 2021.

"Vinge Nord har potentialet til at blive Danmarks, måske verdens første naturby, der forsynes helt uden brug af fossile ressourcer," lyder det ifølge SN.dk i oplægget fra selskabet.

Projektet skal over de kommende 10-15 år opføres i 4 etaper, og selskabet har sikret sig forkøbsret til 720.000 kvm jord på Tvinsmosegårds ejendomme i Vinge med dertilhørende landbrugsarealer. Selskabet ønsker derudover at opkøbe øvrige tilgrænsende arealer i Vinge Nord, hvis der kan opnås tilfredsstillende købsaftaler.

I projektets 1. etape vil alle forsyningsanlæg skulle etableres i næsten fuld skala, hvorfor det også forudsætter særskilt planlægning for vindmøller og renseanlæg i den nordlige del af Vinge med tilhørende ledningstracé gennem Vinge. Dertil vil der skulle planlægges for 400 boliger som en nordlig forlængelse af Deltakvarteret.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS