Hospitalsenhed Midt har nu udpeget de firmaer, der får lov at byde på 9 forestående entrepriser i forbindelse med byggeriet af Regionshospitalet Viborgs nye akutcenter, som har et samlet budget på 455 millioner kr.

I alt 9 entrepriser har været sendt ud i prækvalifikation. Resultatet blev 69 ansøgninger om prækvalifikation, hvilket glæder projektchef Lillian Kristensen.

- Vi er meget stolte over, at så mange danske entreprenører har vist interesse for vores projekt. Det giver os et rigtig godt udgangspunkt forud for de kommende licitationer og et flot afsæt til at bygge fremtidens akuthospital i Viborg, mener projektchefen.

Hospitalet har nu for hver af de ni entrepriser valgt 4-5 firmaer, og håber på gennemarbejdede og fornuftige bud fra dem alle, når de 9 entrepriser i løbet af de kommende måneder skal sendes i udbud.

 - Det er helt afgørende for vores projekt, at vi får skabt en sund konkurrence og dermed sikrer de bedste priser og mest muligt hospital for pengene af hensyn til fremtidens patienter, forklarer Lillian Kristensen.

NB! Det Nye Bygningsreglement BR15 (Jylland). Seminaret afholdes d. 3. juni 2015.

De 9 entrepriser tæller råhus, lukning, aptering, malerarbejde, vvs, ventilation, el, elevator og it-netværk. Senest har funderingsentreprisen været i udbud, og inden længe går Per Aarsleff i gang med at støbe fundamentet til den 24.000 kvm store tilbygning, som blandt andet skal rumme ny skadestue, faciliteter til vagtlæger, ny hovedindgang, operationsstuer til dagkirurgi samt sengeafsnit med énsengsstuer.

Byggeriet er en del af det omfattende kvalitetsfondsprojekt, som også indeholder en gennemgribende ombygning af det eksisterende hospital. Byggeriet af akutcentret har et samlet byggebudget på 455 millioner kr,, mens det samlede kvalitetsfondsprojekt beløber sig til 1,15 milliarder kr.

Det nye akutcenter skal stå klar i 2017, mens den sideløbende ombygning strækker sig yderligere et par år.

 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS