Regeringen har nu præsenteret den nye udflytningsplan, hvor der udflyttes 4.024 arbejdspladser fra København til resten af landet, og samtidig oprettes 10 uddannelsesstationer med op til 1.000 uddannelsespladser uden for København.

I de kommende år udflytter regeringen 4.024 statslige arbejdspladser fra København til resten af landet. Det fremgår af planen Bedre balance II.

- Vi ønsker at skabe et Danmark, der hænger bedre sammen og er i geografisk balance. Derfor flytter vi nu igen statslige arbejdspladser ud af København og ind i resten i landet. Det er ret og rimeligt, at arbejdspladserne kommer tættere på borgere og virksomheder, for staten tjener hele Danmark, og derfor skal de statslige arbejdspladser også være til stede i hele landet, siger innovationsminister Sophie Løhde.

NB! Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 1. marts 2018.

Med planen fortsætter regeringen dermed den kurs, der blev udstukket i oktober 2015 med "Bedre balance", der var den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde herhjemme. Dengang besluttede den daværende Venstre-regering at flytte 3.900 arbejdspladser væk fra København. 

Over 2.500 statslige arbejdspladser er allerede flyttet ind i byer rundt om i Danmark, og resten er godt på vej. Nu følger så endnu en historisk stor flytning, når regeringen etablerer yderligere 4.024 statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet.

Uddannelsesstationer med plads til mellem 500 og 1.000 studiepladser 
Som led i planen, og efter aftale med en række erhvervsakademier og professionshøjskoler, bliver der samtidig oprettet lokale afdelinger af en række uddannelser – såkaldte uddannelsesstationer – i 10 byer rundt om i landet.

Samlet set er det forventningen, at der vil blive etableret mellem 500 og 1.000 uddannelsespladser så muligheden for at tage en relevant uddannelse lokalt bliver tilgængelig i flere dele af landet.

Og ifølge innovationsminister Sophie Løhde, der er ansvarlig for anden runde af flytningen af statslige arbejdspladser, vil det ikke kun komme de unge til gavn.

- Ved at etablere uddannelsesstationer i alle fem regioner får flere unge mulighed for at tage en relevant uddannelse lokalt. Det giver samtidig virksomheder, der ligger uden for de store byer og kan have svært ved at rekruttere medarbejdere, bedre muligheder for at få den arbejdskraft, de har brug for. Og det er helt afgørende for, at der kan skabes vækst og udvikling i hele Danmark, siger Sophie Løhde.

Fakta: Sådan fordeles de statslige arbejdspladser og uddannelsesstationer

Med "Bedre balance II" bliver der etableret 4.024 statslige arbejdspladser i 49 byer uden for hovedstadsområdet. 

Arbejdspladserne fordeler sig på følgende vis mellem de 5 regioner:

Region Midtjylland: 1.082 nye arbejdspladser – udover de 554 arbejdspladser fra 1. runde

Region Syddanmark: 1.015 nye arbejdspladser – udover de 998 arbejdspladser fra 1. runde

Region Sjælland: 931 nye arbejdspladser – udover de 1.223 arbejdspladser fra 1. runde

Region Nordjylland: 399 nye arbejdspladser – udover de 517 arbejdsplader fra 1. runde

Region Hovedstaden: 103 nye arbejdspladser – udover de 15 arbejdspladser på Bornholm fra 1. runde

Herudover lægger regeringen blandt andet op til at oprette yderligere c600 stillinger uden for hovedstadsområdet som led i et nyt forsvarsforlig.

Der oprettes samtidig 10 uddannelsesstationer med plads til mellem 50-100 studiepladser hvert sted i følgende byer:

Kalundborg

Helsingør

Nykøbing Falster

Rønne

Svendborg

Fredericia

Hedensted

Skjern

Holstebro

Hobro


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.