Fordelt på 3 forskellige adresser skal der bygges 36 boliger til unge hjemløse i København.

København skal opføre 36 "skæve boliger", der skal huse unge hjemløse og andre, der ikke lige passer ind i en almindelig etageejendom. Overborgmester Lars Weiss (S) vil opføre 12 af boligerne ved Kofoeds Skole på Amager.

- København skal være en by med plads til alle. Vi skal tage hånd om byens mest udsatte borgere, som har brug for ekstra hjælp – og derfor skal vi skabe boligtilbud, som passer til byens hjemløse, så de kan leve med eget tag over hovedet, siger overborgmester Lars Weiss.

Kofoeds Skole har siden 1928 været et sted, hvor arbejdsledige og socialt udsatte kunne få støtte og tilbud om en aktiv hverdag. Den er en del af lokalsamfundet og har blandt andet socialøkonomisk butik, café og cykelværksted.

Almene boliger: store projekter. Konferencen afholdes den 11. maj 2021.

De 12 nye boliger skal opføres på Jenagade 19-21, der ligger ved Kofoeds Skole. Målgruppen er unge hjemløse, som vil have gavn af lokalt forankret socialfaglig støtte. Overborgmesteren foreslår også, at der skal tilknyttes en social vicevært til boligerne – en funktion, der blandt andet kendes fra fixerummet i Kødbyen, og som både kan hjælpe beboere og sørge for god dialog med naboer.

De samlede anlægsudgifter er 13,6 millioner kr., hvoraf Københavns Kommunes anlægsudgifter er 4,1 millioner kr., mens staten byder ind med 5,2 millioner kr., og der optages realkreditlån på 4 millioner kr.

Der er ifølge overborgmesteren i alt behov for 36 skæve boliger i København. De 2 andre grupper med hver 12 boliger er finansieret i tidligere budgetter og er planlagt til opførsel på Strødamvej og Scherfigsvej på Østerbro.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS