Danskerne indhentede i maj 2021 det højeste antal lånetilbud til boligkøb for en maj måned, siden Finans Danmark begyndte denne opgørelse i oktober 2017. Samtidig er der også stor interesse for lån til at bygge ny bolig. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I maj blev der indhentet 21.007 lånetilbud hos realkreditinstitutterne, og omkring 8.200 lånetilbud er givet til køb af ejerbolig eller fritidshus. Det er det højeste antal i en maj måned i de 4 år, der er statistik for.

- Danskernes interesse for lån til boligkøb er forholdsvis stor i hele landet. På tværs af alle regionerne er antallet af lånetilbud til boligkøb også det højeste for en maj måned i den periode, vi har tal for. Den forholdsvis store interesse for boligkøb har vi set, siden coronapandemien for alvor ramte Danmark i marts 2020. Det til trods for, at renterne på realkreditlån er steget en smule i 2021, og boligpriserne ligger på et forholdsvist højt niveau, siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit- og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

Interessen for boligkøb stiger især i Midtjylland og Nordjylland
Sammenlignes der med gennemsnittet for maj måned de seneste 3 år, var antallet af lånetilbud til boligkøb i sidste måned mere end 20 procent højere i alle regioner. Især i Region Midtjylland og Region Nordjylland er interessen for boligkøb forholdsvis høj. I de 2 regioner var antallet af lånetilbud til boligkøb i sidste måned 36 procent højere end gennemsnittet for maj måned de 3 foregående år.

Udover en stor interesse for lån til køb af eksisterende boliger er der i øjeblikket også efterspørgsel på lånetilbud til nybyggeri. I maj er der nemlig blevet indhentet 2.101 lånetilbud til nybyggeri af ejerboliger og fritidshuse. Til sammenligning er der i gennemsnit blevet indhentet omkring 1.770 lånetilbud til nybyggeri af ejerboliger om måneden siden statistikkens begyndelse.

Kolding: Store projekter. Konferencen afholdes den 23. september 2021.

- Antallet af boliger til salg er på et forholdsvist lavt niveau. Det betyder, at det kan være sværere at finde den helt rigtige bolig og med de fortsat stigende boligpriser, er der nok flere, som vælger at bygge nyt, og på den måde skaber drømmeboligen til sig selv og familien, siger Peter Jayaswal.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning