Boligorganisationen fsb bygger 125 nye ungdomsboliger og 6 familieboliger i samarbejde med Dyrlund Sørensen. Den almene boligorganisation ønsker at bidrage til, at København får langt flere ungdomsboliger, der er til at betale for studerende.

På baggrund af en udbudsproces er opgaven om realisering af Artillerihuset nu tildelt Dyrlund Sørensen i totalentreprise. Som underrådgivere er tilknyttet arkitektrådgiver Mangor & Nagel, mens Oluf Jørgensen er rådgivende ingeniører. Som bygherrerådgiver er emcon tilknyttet opgaven. Artillerihuset placeres med sine 125 ungdomsboliger og 6 små familieboliger på Rued Langgårdsvej 3 på Amager ikke mange meter fra DR-byen og Københavns Universitet på Amager.

Som grundlag for projektet har Henning Larsen Architects udarbejdet lokalplanen for området samt udfærdiget skitseforslaget. Husets grundidé ses ifølge fsb i kontrasten mellem den massive teglfacade og det store glasparti mod øst, som åbner fællesrummet op mod Amagerfælledvej og viser husets indre aktivitet og ungdomsliv. De 125 ungdomsboliger bliver på 37 kvm brutto, mens de 6 2-rums familieboliger bliver på 54 kvm brutto hver.

- Man har optimeret ungdomsboligerne for at lægge arealer ud til fællesskabet, og for at holde huslejen nede. Der er i København et stort behov for ungdomsboliger, der er til at betale for de unge mennesker, fortæller projektleder i fsb Tine Refsgaard.

- Samtidig har vi forsøgt at forfølge de meget fine arkitektoniske greb, som Henning Larsen Architects har bistået med i deres skitseprojekt. Det er netop både det private og det fælles. Og så handler det om, at bygningen afspejler det livlige ungdomsliv og bringer det ud i byrummet, så det bliver synligt i gadebilledet, uddyber hun.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Afholdes d. 22. november 2018.

Fællesskabet i huset er vægtet højt, blandt andet fordi fordelingsgangen også får opholds- og studienicher. Hver etage har gennemsnitlig 13 boliger, der deles om et fælleskøkken.

- Idet vi har en meget høj grundudnyttelse, har vi fundet friarealer andre steder, og det har vi fået en stor velbeliggende tagterrasse ud af. På husets 8. sal indrettes en stor tagterrasse med udsigt udover København, Amager og Amagerfælled, fortæller Tine Refsgaard

fsb arbejder med såkaldte "first movers", der fungerer som en salgsambassadører for fællesskabet før, under og efter, at alle er flyttet ind i boligorganisationens nybyggerier. Det gælder også på Artillerihuset.

- Vi håber at gruppen af ”first movers”, som skal med cirka et halvt år, inden byggeriet står færdigt, i samarbejde med fsb skal være med til at indrette huset, siger Tine Refsgaard.

Alle boliger har eget køkken og bad, vaskeri i stueetagen og elevator. 7 boliger er egnede til beboere med bevægelseshandicap. Det forventede huslejeniveau bliver på 3.300-5.350 kr., og byggeriet er sat til at starte op i 2. halvår af 2018. Det forventes, at de nye beboere kan flytte ind i 2020.

Projektet er blevet til i samarbejde med By og Havn, Tetris, NREP og med støtte fra Københavns Kommune.

København har fortsat en høj befolkningstilvækst, hvilket blandt andet skyldes tilflytning af studerende. Frem mod 2027 forventes 17.000 nye københavnere i aldersgruppen 18-29 år, og kommunen har derfor en målsætning om, at der skal bygges 6.000 nye ungdomsboliger. fsb ejer 12.000 familie-, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden, og den almene boligorganisation administrerer desuden 1.000 kollegieboliger og 800 boliger for Gladsaxe Kommune.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.