A. Enggaard har option på Limfjordsværket i Aalborg Vestby, og lægger i et foreløbigt udspil op til opfyld i en del af Skudehavnen og ud i Limfjorden med henblik på boligbyggeri. Rådmand slår fast, at de gamle værftsbygninger søges bevaret.

Ifølge Nordjyske lægger A. Enggaard i et foreløbigt udspil op til opfyld i en del af Skudehavnen og ud i Limfjorden med henblik på boligbyggeri. Det skal give et areal på 19.500 kvm.

By- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen slår over for avisen fast, at områdets "Klondike-miljø" skal bevares, og derfor er forvaltningen blandt andet optaget af, at de gamle værftsbygninger bevares mest muligt.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

- Det er vigtigt trække referencer til det bestående, og jo flere funktioner, der kan bevares, desto mere spændende bliver det. Vil man fastholde noget miljø, skal man ikke bulldoze alt væk for at lave noget, der ligner det, der var engang. Det må ikke ende som et fremmedelement, siger han til avisen.

Rådmanden opfordrer til, at borgerne inddrages tidligt i planlægningen i af området, og A. Enggaard har blandt andet også allerede givet ildsjælen Lars Jeppesen, der bor på et skib i Skudehavnen, lov til at idéudvikle på, hvordan man kan skabe liv i byen, inden byggeriet står færdigt.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder