Fra den 9. februar til 25. februar afholdes vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang, I den periode er boligmarkedet i vintersportsnationen Norge ramt af den såkaldte OL-effekt. Ejendomsmæglere dropper fremvisninger og sætter ikke nye boliger til salg, før den olympiske ild slukkes.

I den netop overståede weekend den 10.-11. februar 2018 blev der ifølge E24 fremvist 500 boliger i Oslo på det eksisterende boligmarked. Det er et usædvanligt lavt antal fremvisninger i den norske hovedstad, og årsagen skal findes i Sydkorea.

- Vi mærker en ganske stor OL-effekt. Flere af vores mæglere sidder på objekter, de venter med at lægge ud til salg, til efter OL er overstået, siger Grethe Meier, administrerende direktør hos Privatmegleren til E24.

NB! Roskilde: investeringer i byudvikling for 25 milliarder kr. Konferencen afholdes d. 21. februar 2018.

- Vi så det samme under forrige vinter-OL i Sotji i 2014. Derimod ser vi ikke det samme under sommer-OL. Vi er og bliver et vinterfolk, uddyber hun.

Direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, mener dog, at man skal passe på med at overdrive den såkaldte OL-effekt. Ferier plejer at sende boligmarkedet i dybere dvale end store sportsbegivenheder som OL og VM i fodbold, påpeger han over for E24.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS