Odense Havn vil på næsten 1 million kvm mellem Odense og Årslev skabe Odense Dry Port med 500.000 kvm logistikbygninger.

Odense Havn har af staten købt det lukkede forsøgsgartneri ved Årslev på Midtfyn og vil for 4-5 milliarder kroner udvikle området til en højteknologisk og bæredygtig logistikhub.

Odense Dry Port skal sikre, at havnens store kunder inden for vindmølle- og offshore industrien mulighed for at have større lagre af de mest nødvendige dele tæt på deres produktion, fremgår det. Med Odense Dry Port kan lager- og logistikdelen flyttes væk fra havnearealet.

- Jeg ser placeringen i Årslev som en vigtig brik til, at vi herhjemme overhovedet kan lykkes med at producere de vindmøller og levere de grønne kvantespring, der kan give hele verden den bæredygtige energi, den har behov for, udtaler Odense Havns administrerende direktør Carsten Aa.

Odense: De store projekter. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

Odense Dry Port kommer til at ligge klos op ad motorvejen og jernbanen i et område, der er næsten ligeligt fordelt mellem Odense Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune. Området skal efter planen rumme op mod 500.000 kvm bygninger.

- Den kæmpestore havneudvidelse, som havnen planlagde i 2008, stod færdig i 2020, og er i dag allerede afgørende for havvindmølleproduktionen. Derfor bliver Odense Dry Port en vital facilitet, fordi den kan styrke logistikken ind til den samme produktion på havnen. Det gør forsyningskæderne robuste bag den grønne omstilling, siger borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S).

Odense Havn skal nu i dialog med de 2 kommuner om at få de nødvendige tilladelser på plads så hurtigt som muligt, inden planerne for arkitekturen og de teknologiske og miljømæssige løsninger kan omsættes til virkelighed.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS