Odense Kommune har kun solgt 14 parcelhusegrunde i 2018, men det skyldes ikke manglende efterspørgsel. Nu skal der rettes op på udbudssiden.

I 2018 har Odense Kommune blot solgt 14 parcelhusgrunde, og der er 7 grunde på lager. I de kommende år bliver der dog rettet op på det manglende udbud. Der kommer 42 nye grunde til salg i Bellinge, som forventes udbudt til salg foråret 2019. Yderligere 60 grunde kommer til salg i Bellinge i 2020, hvor der forinden salg vil blive forelagt sag om prisfastsættelse.

Byrådet skulle den 12. december 2018 tage stilling til prisfastsættelse af bolig- og erhvervsjord 2019.

- Vi skal kunne matche priserne i andre kommuner, og vi skal kunne følge med efterspørgslen. I 2018 har salget af private parcelhusgrunde per 1. november blot været 14 grunde. Det er jo ikke meget. Men det vigende salg skyldes absolut ikke en vigende efterspørgsel. Tværtimod skyldes det et manglende udbud af både kommunale og private grunde, sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind på mødet.

NB! Odense investerer 24 milliarder i boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 17. januar 2019.

Politikerne besluttede at følge en indstilling fra By- og Kulturforvaltningen om, at Salgspriserne på henholdsvis bolig- og erhvervsjord fastsættes uændret, dog med undtagelse af storparcellen i Seden ved Bullerupvej.

Storparceller til boligformål i Seden ved Bullerupvej sættes til mindste priser på 300 kr. per kvm grundareal. Etape 1 blev i slutningen 2017 ved offentligt udbud solgt til 318 kr. per kvm. Etape 2 afventer anlæggelse af adgangsvejen over etape 1, som forventes anlagt i 2019. Etape 2 foreslås derfor udbudt til mindstepris på 340 kr. per kvm grundareal. Der kommer yderligere 2 storparceller til salg i Bellinge Fælled etape 3 i 2019 svarende til 84 boliger.

Samlet er der i 2018 solgt storparceller til parcelhuse svarende til 116 boliger, og det samlede lager er på 90 boliger svarende til storparcellen i etape 2 i Seden ved Bullerupvej.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS