Det er populært som aldrig før at bo i Københavns Nordvestkvarter. Bydelen har de seneste år været igennem en rivende udvikling, boligpriserne er stigende, og Københavns Kommune investerer millionbeløb i fornyelse af området. Der er nemlig ikke boliger nok. Det skal et nyt tagboligprojekt på Mågevej samt byfornyelse med støtte fra kommunen være med til at gøre noget ved.

Københavns Kommune investerer 60 millioner kr. i områdefornyelse af Nordvest i perioden fra 2016 til 2021. Pengene skal blandt andet være med til at skabe en positiv udvikling i området, ligesom der afsættes byfornyelsesmidler til at renovere de ældre ejendomme for at kunne følge med den store efterspørgsel på flere og gode boliger i København. Samtidig er over 40 procent af alle boliger i Nordvest på under 60 kvm, hvorfor der er behov for at se nærmere på de ubenyttede kvm på loftet i byens ejendomme.

På Mågevej i Københavns Nordvestkvarter er Skou Gruppen netop nu ved at ombygge tørrelofterne til tagboliger for at tage del i den rivende udvikling, som bydelen gennemgår.

NB! Renovering og opgradering af socialt udsatte boligområder til 21 milliarder. Kurset afholdes d. 20. november 2018.

I forbindelse med tagprojektet får alle ejendommens øvrige lejligheder også nye vinduer og renoveret badeværelser blandt andet takket være byfornyelsesmidlerne. Københavns Kommune har nemlig støttet projektet med 12,4 millioner kr. I byfornyelsen i Københavns Kommune er der stor tilfredshed med projektet.

- Når vi får ansøgninger fra ejere, så prioriterer vi netop ejendomme som denne, hvor boligerne mangler bad, og ejendommen trænger til lidt kærlighed. Vi ser også på beliggenheden i forhold til støj, og om ejendommen ligger i et indsatsområde, siger Marie Juul Baumann, der er arkitekt og teamkoordinator i Københavns Kommune.

- Derfor er dette et rigtig fint projekt, hvor vi får fremtidssikret eksisterende boliger. Det er vi glade for at kunne støtte med byfornyelsesmidler. Og når Skou Gruppen, der er ejer, oven i byfornyelsesprojektet investerer i nye tagboliger, så går det hele jo op i en højere enhed. Vi glæder os rigtig meget til, at stilladset kommer ned, og den smukke gamle ejendom står færdig, uddyber hun.

NB! Udbud- og tilbudsgivning i forbindelse med almene boligprojekter. Kurset afholdes d. 7. marts 2019.

Flere boliger i København ved at tænke anderledes
- København har brug for flere boliger. Det er en af de største og mest reelle udfordringer, vi har i København lige nu. Jeg er ikke i tvivl om, at vi skal bygge langt mere, end vi gør i dag. Men der er også grænser for, hvor meget nyt vi kan bygge. Derfor er vi også nødt til at udnytte den boligmasse, vi i forvejen har, sagde Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, i sin tale til rejsegildet på Mågevej.

Skou Gruppens ejendomsselskab købte tilbage i 2016 den charmerende ejendom i Københavns Nordvestkvarter. Entreprenørvirksomheden investerede for første gang virksomhedens frie midler i et ejendomsprojekt for at sikre arbejde til håndværkerne.

Omkring 40 mand ud af Skou Gruppens 179 medarbejdere arbejder dagligt på at ombygge de omkring 785 kvm loftsareal på Mågevej til 8 moderne taglejligheder, der bliver på mellem 78 og 133 kvm store. Lejlighederne vil derfor være attraktive for både førstegangskøbere og børnefamilier.

De nye boliger på tagetagen kommer til at bære præg af, at det er Skou Gruppens egne håndværkere, som står i spidsen for ombygningen. For entreprenørvirksomheden er det vigtigste at være tro mod bygningens stil både ind- og udvendigt, og at kvaliteten af håndværket er højt.

NB! Renovering og udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurset afholdes d. 30. oktober 2018.

- Ejendommen har charmerende kviste, som bevares, og vi bygger 33 nye kviste i samme stil, når taget løftes. På bygningens side ind mod gården er en fin gammel brandaltan lige under taget, som også bevares. Vi bygger loft til kip med synlige hanebåndsspær. I boligerne anvender vi gedigne materialer udvalgt efter holdbarhed, funktionalitet og design – alt sammen med respekt for den pæne ejendom, forklarer byggeleder ved Skou Gruppen, Kevin L. Pedersen.

 - Denne ejendom er særlig velegnet til etablering af tagboliger, fordi trapperne i opgangene fortsætter op til loftet. Det gør byggeriet nemmere, når trapperne ikke skal forlænges som i mange andre tagprojekter, siger han.

Foruden projektet på Mågevej, der forventes færdigt i starten af januar 2019, er Skou Gruppen også i fuld gang med at ombygge et loft til 18 nye tagboliger i ejerforeningen Raadmandshuse på Nørrebro.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter