Det nylancerede boliglån fra Deeds har fået en brandvarm modtagelse. På kun 8 dage har boliger for mere en 250 millioner kr. ansøgt om en låneudbetaling. Det åbner for flere investorer, lyder det fra det nystiftede selskab Deeds, der har en tidligere skatteminister som bestyrelsesformand.

Lån 10 procent af din boligs værdi. Prisen på lånet er bestemt af boligens værdistigning indtil den dag den sælges – og er boligen mod forventning faldet i værdi, går prisen også i minus. Sådan lyder konceptet fra det nystiftede firma Deeds, som boligejerne har taget til sig på rekord fart. På bare 8 dage fra lanceringen har boliger for 250 millioner kr. ansøgt om lånet.

- Vi mente nok, at vi havde fat i noget. Vi troede, at markedet var lidt længere tid om at reagere på et helt nyt produkt som vores, men vi er blæst fuldstændigt bagover af interessen, siger Teit Førster Varming, der er stifter og direktør i Deeds.

Deeds tager sig kun betalt for lånet, hvis boligejeren selv tjener penge. Det betyder også, at hvis boligen falder i værdi, så skylder man mindre til Deeds. Tilbuddet om et lån der fungerer som et partnerskab falder åbenbart i god jord i markedet.

- Deeds er et spændende låneprodukt, som kan være et godt supplement til realkredit i mange tilfælde. Det er ikke overraskende at mange kan se fidusen, siger Martin Riedel fra Realkreditkonsulenten.

Teit Førster Varming forklarer, at målet var, at en håndfuld boligejere ville ansøge i den første tid.

NB! Finansiering af ejendom. Kurset afholdes d. 6. juni 2019.

- Vi står pludselig med rigtig mange spændende private boliger. Spredt på både geografi og boligtype, siger han.

Deeds har begrænset tilbuddet til boliger i hovedstaden, men selv med den begrænsning, har interessen været stor. I fremtiden vil Deeds brede sin geografiske dækning ud. Men det afhænger ifølge selskabet af, om interessen fra investorerne kan følge med.

Der sættes turbo på kapitalrejsning
- Vi har fået det luksusproblem at have flere gode investeringsmuligheder end midler. Nu sætter vi turbo på kapitalrejsningen, så vi kan imødekomme alle, forklarer Teit Førster Varming.

Den danske private boligmasse har traditionelt været svært for institutionelle investorer at få adgang til, medmindre det foregår som store projektbyggerier eller udlejningsejendomme. Med Deeds, som følger det private boligmarkeds udvikling, er en ny spændende udfordrer måske født.

Bag Deeds står en perlerække af erfarne erhvervsfolk. Frontfiguren er den tidligere skatteminister Carsten Koch (S), der er bestyrelsesformand.

- Deeds er et selskab til nytte for samfundet, boligejere og investorer. Vi har derfor mange spændende dialoger, og vores overvældende start har kun gjort det hele mere interessant, siger Carsten Koch, der også er bestyrelsesformand for By&Havn, og tidligere administrerende direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS